Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám v plánu pořídit stolní pilu Einhell Tc-Ts 2025, motor 1800 W na 230 V .Po pár recenzích a videích jsem zjistil, že tyto levné pily mají tvrdý start a tudíž motor a jištění dostává tzv. "čočku". Chtěl bych se zeptat, zda-li se dá tento tvrdý start nějakým způsobem eliminovat? Cena pily v AKCI je 3000 kč, tudíž hledám nějaké levné rešení v řádu stovek korun. Koukal jsem na rozběhové kondenzátory, ale nejsem si uplně jist, zda-li to lze aplikovat na tento motor. Předem děkuji za odpovědi
No já bych to nedramatizoval - jednak to většinou softstart má, mají jej i kapovačky v podobné cenové relaci. Pokud jej však mít nebude, šel by použít soft třeba z vysavače, ty jsou ( spíše tedy byly ) na tom výkonově stejně. Ovšem ta předpokladu, že ta pila má komutátorový motor
No právě že nemá, motor se roztočí okamžitě do maxima, škubne to celou 18-ti kilovou pilou. Mám vysavač nepotřebný, výkon myslím, že 1800 W jak ta pila, takže myslíte, že by ten šel vyndat a zapojit do pily?A nemá to negativní vliv na motor?Myslím na maximální výkon a zahřívání?
Mám podobnou. Startování je opravdu s velmi nepříjemným škubnutím, už jsem kvůli tomu jedenkrát měnil střihlé pero. Vyřešil jsem zapojením topného tělesa s příkonem 800W do série. Po pár sekundách se motor roztočí na malé otáčky, poté pomocí jističe 10C/1 zkratuji vedení přes topné těleso a motor se plynule roztočí na max.
Jinak moje pila má tepelnou ochranu integrovanou ve vypínači 0-1. Když se vypne kvůli přetížení, stačí minutu dvě počkat a malým tlačítkem ochranu resetovat. Zkuste se mrknout, jestli nemáte něco podobného. Nevěřím, že výrobce výrobek oškubal i o tuto základní ochranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.