Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soft start stolní pily Einhell Tc-Ts 2025

Od: lk odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám v plánu pořídit stolní pilu Einhell Tc-Ts 2025, motor 1800 W na 230 V .Po pár recenzích a videích jsem zjistil, že tyto levné pily mají tvrdý start a tudíž motor a jištění dostává tzv. "čočku". Chtěl bych se zeptat, zda-li se dá tento tvrdý start nějakým způsobem eliminovat? Cena pily v AKCI je 3000 kč, tudíž hledám nějaké levné rešení v řádu stovek korun. Koukal jsem na rozběhové kondenzátory, ale nejsem si uplně jist, zda-li to lze aplikovat na tento motor. Předem děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No já bych to nedramatizoval - jednak to většinou softstart má, mají jej i kapovačky v podobné cenové relaci. Pokud jej však mít nebude, šel by použít soft třeba z vysavače, ty jsou ( spíše tedy byly ) na tom výkonově stejně. Ovšem ta předpokladu, že ta pila má komutátorový motor

motory-domel.cz/...

lk
hodnocení

No právě že nemá, motor se roztočí okamžitě do maxima, škubne to celou 18-ti kilovou pilou. Mám vysavač nepotřebný, výkon myslím, že 1800 W jak ta pila, takže myslíte, že by ten šel vyndat a zapojit do pily?A nemá to negativní vliv na motor?Myslím na maximální výkon a zahřívání?

lk
hodnocení

Dále se ještě zeptám, jestli by jste mi mohl doporučit nějaké tepelné nadproudové relé? Pila nic takového nemá a jsem ochoten něco málo investovat do životnosti motoru. A motor by měl teoreticky být komutátorový, zeptám se raději výrobce. Děkuji

mars*
hodnocení

0x

Mám podobnou. Startování je opravdu s velmi nepříjemným škubnutím, už jsem kvůli tomu jedenkrát měnil střihlé pero. Vyřešil jsem zapojením topného tělesa s příkonem 800W do série. Po pár sekundách se motor roztočí na malé otáčky, poté pomocí jističe 10C/1 zkratuji vedení přes topné těleso a motor se plynule roztočí na max.

Jinak moje pila má tepelnou ochranu integrovanou ve vypínači 0-1. Když se vypne kvůli přetížení, stačí minutu dvě počkat a malým tlačítkem ochranu resetovat. Zkuste se mrknout, jestli nemáte něco podobného. Nevěřím, že výrobce výrobek oškubal i o tuto základní ochranu.

lk
hodnocení

Bohužel cena odpovídá provedení. Pila samotná je hrozný výrobek, mám v plánu ji poladit a chtěl bych začít motorem. Myslím, že se z ní po pár úpravách dá udělat přesná a kvalitní pila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]