Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny a začínám přemýšlet o určitém problému. Z venkovní antény mám rozbočený signál do Tv a do dvou DVD rekordérů, vzájemně to je propojené a je možné nahrávat dva programy a na třetí se dívat. Oba DVD rekordéry mám přiojené přes HDMI kabel. Ale co provést, až skončí vysílání DVBT a bude možné sledovat jen sigál DVBT-2? Je mi zase líto vyhazovat dva funkční rekordéry a televizi. Všechno propojit třemi settopboxy se mi zdá poněkud nešikovné. Dá mi někdo nějaký tip, co udělat? Díky moc.
Pokud DVD rekorder neumí T2, tak vám asi nic jiného nezbyde, než je vyhodit. Nahrávat analogový signal z nějakého SetTopBoxu který T2 umí je nešikovné. Já osobně jsem šel cestou dvoutunerového SetTopBoxu TS6820, který umí nahrávat v HD nezavisle dva různé programy, a zvládne ještě k tomu i TimeShift. Cena cca 1500-1800. Samozřejmě doplněný ext. HD 1T. Dneska se dá koupit do 1500kč.
Ono to má i ethernetový konektor, takže internet. Ale ani jsem to nezkusil, jestli to funguje.
Přehrávat nahrané během nahrávání asi nepůjde. Asi by to nestíhalo po sběrnici.
Time shift se dá použít na dvě věci. Jednak se jde vrátit proti času. Když vám něco uteč, tak se vrátíte těmi spodními šipkami na ovladači o velký kus zpět. Pravděpodobně(nezlošel jsem) o takový kus, jaký si pro time shift nastavíte v menu přístroje. A druhý funkce je, že si prostě pozastavíte přehrávání a koukáte potom se zpožděním. Návrat na reálný čas je vhodné udělat během reklamy. Posunete si to na konec reklamy, nebo když to pozastavíte předtím hodně, tak to třeba bude stačit na tři reklamy.
Ten ethernet nemám zapojený, ono se to připojuje jen na některé předvolené servery. Koukněte do návodu.
Dík všem za odpovědi, je to prostě složitá záležitost. Je mi jasné, že oba rekordéry věčně nevydrží, nicméně zatím mi to vyhovuje, protože nenahrávám na DVD, ale na vestavěné HDD. Je to spíš jen pro to, abych si nějaké věci, které dáváají současně, nebo pozdě, mohl dodatečně přehrát.
Ale je fakt, že až se bude blížit to datum, půjdou ceny dolů a třeba objevím nějaký dvoutunerový settopbox...
Přátelé, díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.