Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD po přechodu na DVBT-2

Od: jerrymungo® odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny a začínám přemýšlet o určitém problému. Z venkovní antény mám rozbočený signál do Tv a do dvou DVD rekordérů, vzájemně to je propojené a je možné nahrávat dva programy a na třetí se dívat. Oba DVD rekordéry mám přiojené přes HDMI kabel. Ale co provést, až skončí vysílání DVBT a bude možné sledovat jen sigál DVBT-2? Je mi zase líto vyhazovat dva funkční rekordéry a televizi. Všechno propojit třemi settopboxy se mi zdá poněkud nešikovné. Dá mi někdo nějaký tip, co udělat? Díky moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

2x
Buď víc settopboxů nebo mašinku s více tunery a HDD...cena okolo 10tis.
Nevím,co se dá z naší pozemní televize "nahrávat"...vše je dostupné v datové formě na serverech.

nikdo*
hodnocení

2x

Pokud DVD rekorder neumí T2, tak vám asi nic jiného nezbyde, než je vyhodit. Nahrávat analogový signal z nějakého SetTopBoxu který T2 umí je nešikovné. Já osobně jsem šel cestou dvoutunerového SetTopBoxu TS6820, který umí nahrávat v HD nezavisle dva různé programy, a zvládne ještě k tomu i TimeShift. Cena cca 1500-1800. Samozřejmě doplněný ext. HD 1T. Dneska se dá koupit do 1500kč.

doplněno 13.05.18 21:50:

Ono to má i ethernetový konektor, takže internet. Ale ani jsem to nezkusil, jestli to funguje.

doplněno 17.09.18 23:26:

Přehrávat nahrané během nahrávání asi nepůjde. Asi by to nestíhalo po sběrnici.

Time shift se dá použít na dvě věci. Jednak se jde vrátit proti času. Když vám něco uteč, tak se vrátíte těmi spodními šipkami na ovladači o velký kus zpět. Pravděpodobně(nezlošel jsem) o takový kus, jaký si pro time shift nastavíte v menu přístroje. A druhý funkce je, že si prostě pozastavíte přehrávání a koukáte potom se zpožděním. Návrat na reálný čas je vhodné udělat během reklamy. Posunete si to na konec reklamy, nebo když to pozastavíte předtím hodně, tak to třeba bude stačit na tři reklamy.

Ten ethernet nemám zapojený, ono se to připojuje jen na některé předvolené servery. Koukněte do návodu.

Ještě by to chtělo, aby přijímal HbbTv a nemělo by to chybu.

zuzi*

Koupili jsme v pátek TS6820 - lze ale během nahrávání přehrávat již nahrané? Nám se to nedaří.

A co je to TimeShift a, kde ho najdu v Menu přístroje a k čemu slouží?

A proč ho připojovat na ethernetový konektor?

hodnocení

2x
Osobně bych to nechal tak jak to je do poslední chvíle.
Pak bych koupil dvoutunerový STB a nahrával buď na flešku a nebo lépe na externí disk. Do tý doby budou oba DVD před smrtí a nebude škoda je poslat do křemíkového nebe.
Navíc mě přijde nahrávat na DVD placky dost nepohodlné.

hodnocení

0x

Buď DVB-T2 settopbox ke každému přístroji nebo oželet rekordéry a jak už tu padlo, 90% programů se dá nahrát z TV serverů. Ovšem jsou pořady, u kterých to nejde ...

kepler*
hodnocení

0x

Mám takový dojem, že existují adaptéry - rozbočky na 3 x SCART. Takže jeden STB na 3 přístroje. Snad jsem se něco nedomyslel, podmínkou je dostatečně silný sidnál na TV vstupu.

1 STB na 3 DVD a bude nahrávat třikrát stejný program.

hodnocení

Dík všem za odpovědi, je to prostě složitá záležitost. Je mi jasné, že oba rekordéry věčně nevydrží, nicméně zatím mi to vyhovuje, protože nenahrávám na DVD, ale na vestavěné HDD. Je to spíš jen pro to, abych si nějaké věci, které dáváají současně, nebo pozdě, mohl dodatečně přehrát.

Ale je fakt, že až se bude blížit to datum, půjdou ceny dolů a třeba objevím nějaký dvoutunerový settopbox...

Přátelé, díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]