Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

pomoc nabourání do telefonu

Od: xxxx* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, stala se mi velice zajímavá věc na mobilu. Takhle si sedím u PC, vedle mě leží můj telefon Samsung galaxy s8, display zamčený a z ničeho nic krátce zavibruje, podívám se na něj a vidím na displei takovou tu googlovskou hlášku "POSLOUCHÁM" která se zobrazuje když chcete hlasově něco vyhledat na Googlu. Prostě se to samo spustilo a asi po vteřině se to zase vyplo. Není možné že se mi mohl někdo z mého brouzdání na internetu dostat do mobilu a hrabe se mi v něm na dálku? Že jsem třeba klikl na špatný odkaz nějaký? Hned jsem se odpojil od internetu a teď bych potřeboval poradit, jak ten telefon preventivně a spolehlivě vyčistit? Děkuji moc...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

2x
Nemohl telefon zaslechnout něco jako povel "ok Google"? V rádiu, Váš hlas, je to jen hlasové vyhledávání které se po takovém povelu spustí, že by něco takového znamenalo nabourání je podle mě nesmysl, maximálně nějaká softwarová chybka. Pokud chcete telefon vyčistit, nejjednodušší verze je tovární nastavení. Podíval bych se do nastavení aplikace Google, jak je to s hlasovými povely, jestli jsou aktivní stále nebo jen v aplikacích Google.

xxxx*
hodnocení

Nene bylo úplně ticho. Teď jsem to zkoušel a v zamknutém stavu to nefunguje. jen v odemknutém. Jsem možná zbytečně vyhukanej, ale tak mám tam maily, aplikaci do bankovnictví atd, atd... tak se nedivte :D trochu jsem teď totiž experimentoval s aplikací na změnu ip adresi, mimochodem jak tyhle aplikace vlastně fungují? Když získám jinou IP adresu, může být například i moje IP použito někým jiným? Něco takového jsem totiž četl, ale nerozumím tomu. Jmenuje Orbot a Orfox nemáte s tím náhodou zkušenosti? děkuji...

michal348*

Aplikace na změnu ip fungují tak že vaši internetovou aktivitu přesměrují přes jejich proxy/vpn server a navštěvovaná stránka tak vidí ip onoho proxy/vpn serveru.

Vaší ip jiní lidé používat můžou ale je to velice nepravděpodobné a pro ně velice nevýhodné jde o tzv. ip spoofing ( cs.wikipedia.org/... ale nejde o běžné "používání"spíše jen můžou odeslat "dotaz"na nějaký server aby to vypadlo že jste ho poslal vy. Toho se používá hlavně u DDoS útoků, kde posílají hodně dotazů na nějaký server z mnoha zfalšovaných ip, aby je server nemohl rozpoznat zablokovat.

xxxx*
hodnocení

0x
Takže myslíte, že se není čeho obávat? Telefon se neda nakazit nějakým klikem na pofidernich stránkách? Je vůbec možné ovládat můj mobil na dálku, bez toho aby mi přímo do mého telefonu nenainstaloval zkryte nějakou aplikaci, nebo tak něco...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]