Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drazkovací freza - ubytek otacek

Od: ffdfg odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, máme doma drazkovací frezku...je cca 8 let stara...celkem se pouzivala...Ted jsem zjistil, že neco s ní je...Zda se mi, že má menší otacky a když s ní pracuji...tak nestiha drazkovat... kdyz na ní zatlačím, tak se zpomaluje a někdy se i zastaví.., když ji trošku ´´pobouchám ´´ dlaní...tak zase naskocí...Jako by se zahlcovala nebo to nestíhala ...Nevíte, kde je asi problem?

1uhlíky jsem měnil za nov ...tim to není

2ezahřívá se...

3 trvá ji déle než dríve, že se po vypnutí déle totáčí..

4 nesmrdí...

stolarske-potreby.cz/...

děkuji moc za radu. Pavel

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x
"Když na ni pobouchám dlaní" -nedosedá pořádně uhlík-slabší tlačná pružinka, váznou uhlíky v uhlíkovém pouzdru(zbrousit jemným smirkovým papírem nebo častěji čistit), nesprávný uhlík(náhrada za originální).Tip váznou uhlíky.
ffdfg
hodnocení

...je to mozne...i když jsem to s těmi uhlíky jiz zkousel...

1uhlíky jsem měnil originalní

2uhliky jsem také jiz zbrusoval...

3ezdálo se mi..že pruzina je slabsí...ale znovu se na to podívám...

...práve že tomuhle vubec nerozumím...tak se hloupě zeptám..Nemůze to být...nějakým elektomagnetové tření, pokud tam nějaké je...třeba uz je stará kotva...či co..ale motor je studený...žádné jiskření...či že bych cítíl spálený motor...

já si myslím, že to bude někde v uhlíkách..no uvidíme :)

olin*
Máš dobře vyčištěné drážky komutátoru? Poznatek: kdykoli jsem koupil náhradní uhlíky do jakéhokoli spotřebiče, tak s tím byly vždycky nějaké potíže. Buď se uhlíky zasekávaly, rychle obrousily nebo se někde na ulíku uštíp kousek, případně se vytrhl vodič z uhlíku. Ta kvalita už není jako originál.
ffdfg
hodnocení

zítra zjistím ty kanalky. díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]