Nejste přihlášen/a.
Protožé jsem si koupil novou TV Samsung a měl jsem starý DVD přehtávač s kterým TV nějak nechtěla "kamarádit"Tak jsem si koupil i nový DVD přehrávač Samsung,který má ale jen HDMI výstup.Ve starém přehrávačí jsem si přehrával CD disky přes zesilovač ,který má jen GINCH vstupy.Teď bych toto potřeboval i od nového DVD přehravače ale nevím jak na to,třeba i z určitou úpravou HDMI kabelu.nebo existuje nějaký převod?
HDMI je digitalní, audiosoustava dle popisu vyžduje analog. Chce-li se poslouchat audio přes HDMI, tak buďto zařízení musí umět digital zpracovat a pak můžě klidně použít jenom audio, nebo je možně použít převodník, který je však výrobně nákladnější, než jen upravit kabel, tak je celkem drahý.
A pro příště, když něco kupuju, tak si napřed ujasním, co od toho budu chtít a jestli to ono zařízení umí.
ferax:
rv píše o optickém výstupu a převodníku na CINCHe
rv:
převodník z HDMI na A/V je snad drahý? To ten převodník z optiky na cinch kupovaný u nás je asi 5x drašší.
No já myslel taky nějaký čínský převodník optiky toslik to analog, který je o něco levnější a vím, že funguje. aliexpress.com/...
Jasně, ale pak je právě dobré hodit odkaz, protože kdyby tazatel hodil oko na ceny převodníků v našich obchodech tak může být překvapen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.