Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr sluchátek

Od: rk22 odpovědí: 48 změna:

Zvažují si koupit sluchátka a mám vybrané tyto. Zajímalo by mne co si kdo o těchto sluchátcích myslíte, např. jestli jsou dobré nebo je nedoporučujete a proč nebo jaké jiné podobné by jste mi ještě mohli poradit. Na ty sluchátka nejsem nijak náročný a nepotřebují nějaké super špičkové a proto vybírám spíše mezi těmi levnějšími. Chci je na občasné použití (ne každý den) převážně k mobilu, ale také občas i k počítači nebo jiným zařízením. Jde mi hlavně o to aby nebyly natolik nekvalitní, že zvuk bude chraplavý nebo nějak jinak silně nekvalitní a příliš doibře neposlouchatelný a také, že něco vydrží a nebudou pouze na několik málo použití a pak vyhodit a koupit nové.

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Měl jsem sluchátka za 350 a brzy odešla. Koupil jsem z Číny asi za 20 Kč a zdají se lepší nebo stejné a už je mám déle. Asi tak. Na běžné poslouchání při jízdě, chůzi atd. úplně postačí. Na kvalitní domácí poslech ale asi už nestačí.

hodnocení

1x

Vzal bych troje, protože bych nepočítal s tím, že fungovat budou všechny. A osobně bych to použil jen jako největší nouzovku, tohle na poslech hudby opravdu není...

Na poslech hudby bych bral (na nenáročný poslech!) sluchátka minimálně kolem 300 korun, v nižší cenové hladině to opravdu nebude nic moc.

Sluchátka nemusí být drahá, ale bral bych něco od značek jako Koss, Sennheiser, Sony, Panasonic, Philips... to je aspoň nějaká malá záruka že to bude hrát normálně.

hodnocení

0x

Sluchátka za dolar...Tak od nich bych očekával kvalitu někde na úrovni rozhlasu po drátě před 30 lety..a to tomu rozhlasu po drátě ještě dost křivdím. To půjde použít maximálně na poslech mluveného slova..a ještě to bude mizerná kvalita. Ale zase co byste chtěl za 22Kč..

krtek66

spíš bych se divil kdyby z toho něco lezlo...a je jedno co..

rk22
hodnocení

Já věci příliš neposuzuji podle ceny, ale spíše podle toho jaké co je aq příliš se neřídím hodně nespolehlivým pravidlem, že levné znamená určitě nekvalitní i když to tak v některých případech je. Koupil jsem hodinky za 8,63 USD a mnozí mne odrazovali od jejích koupi, že budou určitě velmi nekvalitní, špatně funkční atp. a nyní když už je nějakou dobu mám tak mohu potvrdit, že jsou opravdu dostatečně kvalitní i když to nejsou žádné špičkové a s čistým svědomím bych je mohl každému kdo nemá velké nároky na hodinky doporučit. Podobně to může být i s levnými sluchátky. Já od těch sluchátek za tu cenu samozřejmě neočekávám nic zázračného a super kvalitního, ale myswlím si, že snad nebudou až tak hodně nekvalitní jak se to tu snažíte zveličovat. Spíše bych očekával nějaké rady a odpovědi od lidí kteří s takovými nebo podobnými sluchátkami mají nějaké zkušenosti nebo se v tom alespoň trochu vyznají a neposuzuji to pouze podle nijak neověřených dojmů a ceny.

Bože...Nezlobte se, ale jste naivní jak předškolní děcko.

Tady se nebavíme o sluchátkách v ceně 3000 vs. 20000Kč, ale o "čemsi" za 22Kč! To prostě hrát nemůže ani kdyby "chtělo". Jen ten čistý drát bez opletu stojí víc než 22Kč. U MT za cca 4500Kč jsem měl podobná (téměř stejná) sluchátka...Vyzkoušel jsem je JEDNOU...a stačí mi to na příštích 20 let.

Kvalitní (středně kvalitní) sluchátka stála v roce 1991 cca 1000Kč...v roce 2000 potom cca 4-6000Kč.

Za 22Kč to prostě musí být příšerné i na mluvené slovo (pokud to tedy vůbec bude nějaký zvuk vydávat) natož na jakoukoliv hudbu.

krtek66

to je ta dnešní doba...ono to nemusí být kvalitní..hlavně stylové a levné...viz nedávno dotaz nevím teď už koho...na kolečkové brusle pro syna...to, že by si na těch nekvalitních mohl zvrnout kotník je věc druhá...hlavně, že se mu líbí...typické ženské uvažování*alene* (myšleno na syna, ne otce tazatele)

@krtek66 - brusle se nakonec nekoupily - onen syn se rozhádal se slečnou a přestal jezdit na bruslích *smich*

rk22
hodnocení

krtek66: Pleteš tu tzv. hrušky s jabkama. Mezi bruslemi a sluchátky je docela dost velký rozdíl. U brusli je velmi dobré brát ohled na bezpečnost při jejích používání, ale u sluchátek nějak bezpečnostní problém nevidím.

krtek66

já si pletu hrušky s jabkama?ale kde že*haha*...prosím pouč mě...:) tohle si rád prečtu...kdybys pochopil pointu mé předešlé zprávy tak bys nenapsal takovou koninu jako tohle..

rk22
hodnocení

krtek66: Já velmi dobře chápu pointu tvého zapojení se do této diskuze. Tobě jde hlavně o trollování někoho kdo si dovolil položít dotaz ohledně něčeho co tobě není po chuti. Pravidla této poradny trollování nezakazují a tak proč by jsi to nezneužil.

rv*
hodnocení

0x

Klidně je kup. U sluchátek je snazší dosáhnout širokého frekvenčního pásma než u repráků. Jen někdo dává přednost sluchátkům s mikrofonem na šňůře aliexpress.com/... a pak se to dá využít i na telefonování, nebo diktování do mobilu. Prostě přidržíš déle tlačítko a vyvolá se google, který čeká na diktování. A někomu nevyhovují do uší, tak moje holky mají oblíbené aliexpress.com/...

rk22
hodnocení

rv: Děkují za konečně rozumnou reakci na můj dotaz. Já chci ty sluchátka spíše menší aby se mi bez problémů vešly třeba do kapsy nebo tašky nebo také i do menší krabičky. Jsem si vědom, že za tu cenu to nebudou nějaké superkvalitní sluchátka, ale tak jak jsem psal nejsem na ně nijak hodně náročný. Nechci do toho investovat nějaké větší peníze. I kdyby se nakonec ukázalo, že to jsou nějaké hodně nekvalitní šmejd sluchátka tak za tu cenu mne to nebude až tolik štvát než kdybych koupil něco o dost dražšího a take by to mohl být nějaký šmejd. Sluchátka s mikrofonem nepotřebuji. U mobilu mi stačí mikrofon který vg něm je.

Jestli ti dojdou, písni potom jak jsi dopadl, jak jsi spokojen, ať z toho máme nějaké ponaučení... Malá sluchátka do uší se prodávají normálně, někdo tady píše že sluchátka můžou mít větší frekvenční přenos než reproduktory, tak to tak zase není pravda, protože právě u těch malých je to problémem..

rv*

Na stránce audiocheck.net/... je na jednom místě řada (orientačních) testů, které si člověk se sluchátky/repráky může udělat.

hodnocení

0x

mám xiaomi - v balení byla sluchátka zřejmě stejná... Sluchátka používám jen u PC a to minimálně - při přenášení v kapse bych jistě po pár týdnech zasukoval a ulomil kontakt...

Pokud chcete dobrá sluchátka bez tohoto problému, kupte si beat.lamax-electronics.co/...

Jestli chcete pecky, je to jedno - za pár týdnů budou v koši.

doplněno 03.05.18 15:09:

věděl bych o kvalitnějších za 3500,- *smich*

vernon
Mají velmi špatnou kvalitu zvuku. Nebrat!

možná ty recenze jsou od vadných lidí... sluchatka.heureka.cz/...

vernon
Spíš od hluchých...
kluna

Já nevím no. Mě osobně tak hrozné nepřipadají a to už je mám celkem dlouho.

rk22
hodnocení

kluna: Všechno co je levné a k tomu ještě z Číny někteří bohužel považují jednoznačně za nepoužitelný šmejd a to bez toho aniž by to kdy měli v ruce. Já se na to dívám trochu jinak, že i levné věci můžou stejně dobře posloužít jako drahé i když se dá předpokládat, že to nějaká špičková super kvalita asi nebude.

vernon
Měl jsem je nejen v ruce, ale i na uších... Můj, zřejmě nahluchlý kolega, je koupil. Nedal si vysvětlit, že je to šmejd se špatným zvukem.
rk22
hodnocení

vernon: A proč by ten tvůj kolega měl měnit názor na ty sluchátka kyž podle něho asi jsou dobré? To ti jde pouze o to aby ti udělal radost tím, že potvrdí tvůj názor na to?

kluna

Přesně pokud někomu vyhovují, tak proč ho přemlouvat aby změnil názor. Mě taky vyhovují a jak si člověk zvykne na bezdrát, tak těžko půjde zpět. Ale každý máme jiné uši, takže nakonec záleží na tobě jak se rozhodneš. Kdyby tě ohledně nic něco zajímalo, tak se klidně ptej.

vernon
Já nikomu svůj názor nevnucuji. Ale mně nevyhovují, nemají zvuk "drátových" sluchátek, zřejmě neumí aptX, jen SBC a jsou tam slyšet kompresní artefakty. Nikomu bych je nedoporučil.
Nejsem audiofil, ale hluchý nejsem.
vernon
Nebo ještě jinak.
Pokud hledám kvalitní sluchátka se zvukem, u kterého budu spokojený (ne nadšený, spokojený), nebudu litovat peněz (šetřit se u tohoto nevyplatí) a koupím drátové špunty dejme tomu v cenové kategorii 1500 - 2500 Kč. Taková sluchátka, byť to jsou špunty, většinou mají kvalitní zvuk, s překvapivě plnými basy, i když ne tak s čistými výškami jako dražší modely. Pokud chci bezdrát, nebudu kupovat model za tisícovku, protože je jasné že za tuto cenu se kvalitně hrající bluetooth sluchátka vyrobit a prodat nedají. Což je i případ uvedených Lamaxů.
Na tom webu prodávají i Sony WH-1000XM2. Jejich předchůdce mám doma. Hrají perfektně, je radost je poslouchat, i když audiofil by asi spokojený nebyl, ani jemu by to ale určitě uši netrhalo. Ty bych doporučil spíš...
rk22
hodnocení

kluna: Ono někteří si myslí, že mají patent na rozum a že všechny jejích názory jsou zaručeně správné. Nedokážou proto unést když si někdo dovolí s ními nesouhlasit protože na něco mají trochu jiný názor. Ty sluchátka o kterých tu diskutujeme jsou ale "drátové". O bezdrátových jsem také uvažoval, ale nakonec jsem skončil u těchto "drátových". Zajímalo by mne jak je řešené u těch bezdrátových napájení. To je v nich nějaká baterie která se musí občas vyměnit? A co u těch které nejsou propojené kabelem, to je ta baterie v každým sluchátku (pravé, levé)? Podle obrázků mi některé bezdráty připadají být natolik malé, že snad na baterií v ních ani nemůže být místo. Ty sluchátka jsem už objednal a tak za měsíc dva by snad mohly být u mne. Neočekávám od nich, že to budou nějaké super kvalitní sluchátka, ale že snad mým ne příliš náročným potřebám budou vyhovovat a že mi snad nějakou dobu vydrží.

vernon: Píšeš, že nikomu tvůj názor nevnucuješ, ale o tvým kolegovi se vyjádřuješ, že je zřejmě nahluhlý a že si nedal vysvětlit, že je to podle tebe šmejd se špatným zvukem. Nemyslíš, že si tím tak trochu protiřečíš? Jinak co myslíš těmi "drátovými"sluchátkami? Já za "drátové"sluchátka považuji mj. takové které jsem si objednal. Já až tak hodně náročný na sluchátka jako ty nejsem abych je musel mít za až 1500 - 2500 Kč a to i s pozlacením. Pokud budu chtít utratit takové peníze tak je dokážu investovat do něčeho rozumnějšího než do sluchátek.

kluna

Ano bezdrátová sluchátka mají v sobě baterii, kterou si normálně uživatel sám nevymění. Nabijí se to normálně jako mobil přes micro USB. U těch co nejsou propojeny kabelem je baterie v každém sluchátku zvlášť. Nabíjejí se přes takové pouzdro. Před spárovaním s mobilem je nejdřív musíš spárovat spolu, ale nikdy jsem je neměl ani nezkoušel, takže vlastní zkušenost ti nepovím. U výdrže baterie je to jak u kterých sluchátek. Špuntová mají menší výdrž než například ty zmíněné Lamaxy. Ty vydrží takových 8 hodin provozu, ale máš k nim i propojovací kabel s jackem, takže jdou připojit i kabelem.

rk22
hodnocení

kluna: Děkují za informace ohledně těch bezdrátových sluchátek.

kluna

Není zač. Rád pomůžu pokud můžu. :)

hodnocení

0x

Takovou otázku bych čekal u zboží v mnohem vyšší cenové hladině. Za tuhle cenu se nikoho neptej a pokud se ti líbí, objednej si je, pokud nebudou dobré, tak je prostě vyhodíš :-D

hodnocení

0x

Opravdu kloudná sluchátka začínají kolem 3.000 Kč. I taková ty 300Kč jsou pořád lepší, ale je to jako jezdit ve Favoritu nebo Mercedesu... Je mnoho testů na netu. V těch levnějších chybí třeba i nějaké frekvenční pásmo, zkoušel jsem, že tam chybí v hudbě třeba harmonika u ohně a v kvalitních je slyšet... Ale pokud se jedná třeba o Hip Hop, tak ten hraje i na starém telefonním sluchátku co má přenos 3000Hz... Samozřejmě je to o náročnosti a pak i o financích... Někomu stačí málo... Jiný potřebuje kvalitu...

vernon
Jak u kterých. Pecky za cca 1500Kč už lze v pohodě taky poslouchat.

zz
hodnocení

0x

Myslím, že vybraná sluchátka budou stát těžce za nic. JAk už to někdo zmínil, za ten jeden dolar se nedá pořídit ani kloudný kabel. Tvojí pozornosti doporučuji tento článek:

avmania.e15.cz/...

Já jsem na základě tohoto článku objednal sluchátka Vido. Objednal jsem je jen tak, na zkoušku, s tím, že když budou stát za prd, tak se prostě hodí do šuplíku či koše. Od sluchátek v této cenové hladině jsem mnoho nečekal, ale skutečnost velmi předčila mé očekávání. Sluchátka Vido hrají za 80kč naprosto bezkonkurenčně (ve své cenové hladině!). Nemohu najít konkrétního prodejce, ale měl jsem podobná, jako jsou v odkazu níže, akorát bez mikrofonu na kabelu (řídím se tím, že čím složitější konstrukce, tím náchylnější na poruchu):

aliexpress.com/...

Pokud bys chtěl investovat víc, mám zkušenost se sluchátky Koss KSC-75, stojí okolo 600Kč. Opět si myslím, že platí, že ve své cenové hladině těžko hledají konkurenci. Navíc Ti je firma Koss v rámci doživotní záruky vždy vymění za nové za manipulační poplatek 300Kč (případně za 50Kč, ale musíš si koupit dražší verzi sluchátek s registračním kódem). Jakákoli značková sluchátka bych však nekupoval na Aukru, Ebay Aliexpress a podobných serverech, neboť tyto jsou zaplaveny falešnými napodobeninami.

rk22
hodnocení

zz: Mluví se, že myslet znamená nic nevědět.

rk22: a neptal jste se náhodou na názory? Já si myslím to stejné. Za 20 korun prostě nejdou vyrobit kvalitní sluchátka. Ne.
rk22
hodnocení

Já ale také netvrdím, že ty sluchátká budou určitě nějaké špičkové super kvality což ani nepotřebuji. Myslím si ale, že snad nebudou až tak hodně nekvalitni jak se to tu někteří snaži záměrně zveličovat.

rk22: Za ty peníze nejdou vyrobit ani sluchátka "nekvalitní". Prostě budete rád, pokud z toho poleze vůbec nějaký zvuk. Já si zcela upřímně nedokážu představit jak špatný musí mít člověk sluch, aby ho "uspokojila" kvalita zvuku ze sluchátek za 1 Euro. Když jsem na velmi krátkou dobu zkusil sluchátka podobného typu od Xiaomi, tak jsem byl absolutně zděšen, co je možné prodávat. Ten zvuk byl natolik špatný (katastrofální), že ani nebylo potřeba je porovnávat s drahými značkovými sluchátky.

Vypadáte, že jste poměrně mladý..a tudíž opravdu nevěřím, že máte poškozený sluch natolik, že to nepoznáte. Jedině v případě, že máte náběh na chluchotu bych možná uvěřil (ale opravdu jen možná).

Třeba máte ale opravdu jiné životní priority..., potom tady ale nehledejte rozhřešení ve smyslu "bude to hrát "obstojně"...Ne...NEBUDE.

rk22
hodnocení

Já si zase naopak myslím, že ten poškozený sluch možná mají někteří co tvrdí, že to určitě nebude vůbec fungovat nebo v neposlouchatelné kvalitě. Moji životní prioritou rozhodně není utrácet co nejvíce peněz tak jak je to u mnoha lidí ve zvyku a jak nás k tomu lákají reklamy. Nejsem až tak bohatý abych se díval co kde koupit za co nejdražší cenu pouze proto abych utratil přebytky peněz. Také rozhodně jednoznačně neposuzuji kvalitu čehokoliv pouze podle ceny. Psalů jsem už tu příklad s levnými hodinkami z Číny a nyní jsem s ními dostatečně spokojený.

Vy si prostě nechcete nechat poradit. Potom ale vůbec nechápu, proč se ptáte na názor lidí zde.
Ale abych Vám tedy alespoň já vyhověl tak OK.
Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil.. Jsou to určitě dobrá sluchátka a speciálně Vy budete s nimi jistě spokojen.
rk22
hodnocení

Rady u kterých je vidět, že nejsou myslené vážně a s určitou dávkou ironie mne nezajímají. Také příliš nesouhlasím s hodnocením čehokoliv pouze podle ceny. Za rady děkují, ale to neznamená, že bych se k ním nemohl vyjádřit abych náhodou někoho neurazil když na něco budu mít trochu jiný názor.

hodnocení

0x

Já bych si je na tvém místě koupil, pak nám napíšeš jak jsi spokojený... Maximálně je vyhodíš a budeš z toho ponaučen...

Pravdou je, že sem chodíme pro zábavu, ale už jsme investovali do takové srajdy docela dost energie...

A každý máme i jinou představu o kvalitě...

krtek66

divím se, že tahle otázka má stále x odpovědí a někdo na ni reaguje...podle reakcí ostatních a vzápětí reakcí od tazatel musím kontatovat, že je to naivní blázen a ještě hluchý...když si nedá říct, že z takových sluchátek nemůže lízt kvalitní zvuk..je to úplně stejný ekvivalent jako koupit si televizi za 5tis očekávat od ní dokonalý obraz ve 4k...ale jak píšeš...ať si je koupí...vyhodí 20,- to je skoro jedno pivo..takže o moc nepřijde..

rk22
hodnocení

krtek66: Nikdo to tu nemoderuje a tak proč by jsi si zde nemohl s tím tvým trollováním pořádně vyřádit. Já bych také mohl o tebe zde vypsat celou řadu tvých negativů, ale nejsem, neslušný jako ty a proto to neudělám. Myslí si o těch sluchátkách klidně co chceš, mne je to jedno když vidím, že ti nejde o nějaké sluchátká, ale pouze o neslušné trollování.

krtek66

když nevíš co je to trollovat tak to slovo nepoužívej...snažíš se tu používat "cizí termity, ale zatím ti to končí fiatem" zas nejsem ještě tak starý, abych neznal význam internetových zkratek..a tempo s mladýma furt držím..a když ti tu X lidí napíše, že 20,- nejsou ani výrobní náklady toho drátu z kterých jsou, tak co z toho může ve výsledku být...

rk22
hodnocení

krtek66: A ty snad víš co to to trollování je? Vidím, že o tom asi nemáš ani tušení co by to mohlo mbýt. A když ti napíšu, že u těch sluchátek je navíc doprava z Číny zdarma tak to už asi nedokážeš pochopit jak je něco takového možné.

krtek66

doprava zdarma je protože čínská vládá dotuje export...

hodnocení

0x
Je tu tolik odpovědí, že mi to nedá a objednám si jedny taky, pak napíšu jak u mě dopadly. Neřadím se tedy úplně mezi audiofily, sluchátka běžně používám Koss Porta pro, nebo v práci špunty SoundMagic za 400 Kč. Tak schválně, jak moc se jim dokážou přiblížit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]