Nejste přihlášen/a.
Občas se dá najít inzerce s prodejem starého tarifu - resp. převod tarifu ODEPIŠ - od vodafone. Takto má brácha 4, já 2, babička 1, další v rodině se potulují...
Tarif je za 49,-Kč, volání do vodafone 400 minut zdarma, sms 49 haléřů. V rámci rodiny více takových tarifů znamená třeba 500,-Kč na 7 lidí za měsíc - to je slušná síť tarifu :D.
Pro volání na pevnou linku používám skype, případně jiní operátoři jen mimořádné hovory za 12,-Kč na minutu.. použiji tak 3x za rok.
Mám podobné potřeby pro telefonování jako tazatelka. Vyřešil jsem si to kombinaci mobilu od ČEZ a VoIP od Mikrotech. ČEZ mám hlavně na udržení tel. čísla aby se ke mne mohl každý dovolat i když nejsem připojený k internetu nebo abych i bez internetu měl možnost telefonování. Na běžné telefonování mám VoIP od Mikrotech kde je cena 0,54 Kč na pevnou linku a 0,99 Kč na mobil s tarifikaci oboji 1+1 a je tam pouze měsíční poplatek 1,21 Kč za pronájem tel. čísla. Kredit je tam možné dobíjet v jakékoliv výši (třeba i 0,50 Kč ) a neni jeho spotřeba nijak časově omezována. U toho ČEZu mám tarif Platím jak volám bez dalších příplatkových balíčků s cenou 2,20 Kč do všech sítí a tarifikaci 1+1 a 1,20 za SMS. Nějaký paušál se u toho ČEZu neplatí, ale je tam podmínka nějaké útraty za ¼ roku na což stačí třeba i 4 SMS za 1 Kč. Cena se pří měsíčním vyúčtování zaokrouhluje na celé Kč takže 1 SM za měsíc se zaokrouhlením vyjde na 1 Kč. Mne tato kombinace velmi vyhovuje a jsem s tím prozatím velmi spokojený hlavně proto, že takto na tom ušetřím docela dost peněz. U toho ČEZu mam za asi 2 roky prozatím útratu 25 Kč což ani nechtějí prozatím platit, protože platby mají až od 100 Kč útraty. U VoIPu od Mikrotech utratím ročně asi něco kolem +/- 100 Kč.
totak: Vidím, že asi nemáš vůbec ponětí co to VoIP je. Je to samozřejmě telefonování přes internet a je k tomu třeba připojení na internet. Přes VoIP se dá normálně dovolat na všechna čísla pevných linek a mobilů. Je to většinou o dost levnější než pevné linky a mobily. Telefonoval jsem už přes VoIP několikrát do Polska na mobil a vyšly mne ty hovory dokonce i o něco málo levnějí než volání v rámci ČR na pevnou linku. Žádnou SIMku k tomu není třeba. Stačí se pouze zaregistrovat u některího VoIP operátora a uzavřít s cním smlouvu a pak telefonovat podle jeho pravidel a za jeho ceny. Mikrotech je jeden z nejlevnějších VoIP operátorů v ČR. Za internet se samozřejmě platí podle toho jakého má kdo poskytovatele a internetový tarif. Pokud někdo platí za internet měsíční paušál nebo třeba tak jako já nic tak mu může být jedno jestli něco internetu vyčerpe na VoIP.
totak: V prvním příspěvku je dotaz na dobrý tarif na felefon, ale není uvedené jestli to má být tarif mobilní, pro pevnou linku, VoIP nebo já nevím co. Podle mne nejlevnější tarify jsou u VoIP ale není to asi vhodné pro každého.
Ten callback má i Mikrotech ale nepoužívám to a tak nic bližšího ti k tomu nemohu napsat. Funguje to asi tak jak jsi to popsal. Mají na to i aplikaci do mobilu.
Oni mají i paušální tarify za 47kč/měs + 0,90kč/min i sms do všech sítí. Minulý měsíc jsem platil celkem 114Kč.
Pro seniory to moc není (zákazníkům tykají), ale slušnou nabídku má Kaktus, využívá sítě T-mobile, lze ho dobít stejným způsobem.
mujkaktus.cz/... rozhodne kaktus... za tu dobu co jej mam (srpen 2017) jsem za telefon utratil cca 1000Kč a to pouzivam data obnovovaci balicek, kde diky scitani zbylych MB do dalsiho mesice uz mam nasysleno 4000MB (+ 1800MB na socialni site), predplaceny balicek volani si nekupuju, protoze temer nikam nevolam a kdyz, tak zdarma pres messenger
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.