Nejste přihlášen/a.
Mám starší myčku Bosch.Přestala mýt horní patro.Voda z trubky na kterou se naráží koš s ramenem teče jen slabě.Zato dole je silný proud.Ověřeno při otevřených dvířkách a nasazeném hrnci místo spodního ramene.Buď je někde ještě filtr a nebo je zaseklý nebo jinak nefunkční ventil,který by prý měl rozdělovat vodu na horní a dolní část.Kde ten ventil najdu?Je přístupný zevnitř?
A není to co jste zjistili spíše protože jste sundali spodní rameno, tak to tam teče bez volně bez škrcení tryskami, a proto už není dostatek vody pro horní rameno? Určitě to zkoušete s oběma rameny nasazenými. Voda poteče cestou nejmenšího odporu, takže když sundáte rameno, poteče to hlavně tudy.
Pokud vím tak ventil tam žádný není, je jen rozděleno potrubí a díky tomu, že je tam velký tlak a trysky kladou poměrně velký odpor, teče to všude.
Někde jsem četl,že je tam třícestný ventil,který přepíná 6x do minuty.Nevím jestli to má i moje myčka.Ale vím,že některé myčky mají mytí třeba jen spodního koše(jako úspora).Tak tam by něco takového muselo být určitě.Ale pokud by to bylo společné,tak by to co píšete návalo smysl.Jen nevím,jak to prubnu,když by spodní rameno bylo nasazené.To se moc nepodívám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.