Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tak jsem se rozhodla, že si koupím tu novou televizi. Už asi hodinu brouzdám všude a pořád nevím kterou. Potřebuji maximálně 80cm úhlopříčku, což je 32 palců. Potřebuji mít vevnitř dva vstupy USB a ten internet. Viděla jsem nějaké s androidem, ale to nevím jak to funguje. Potřebuji také ten internet, abych měla přístup k přehrávání online třeba z YouTube. Prostě nevím o co se mám zajímat nejvíc a co mi nebude komplikovat život. Teď mi syn půjčil počítač a jsem napojená přes mou Vifi, ale potřebuji k tomu ovládání klávesnici a myš a to mi hodně vadí, protože ji mám v místnosti, kde pracuji a mám na stole rozložené jiné věci a pořád musím přendávat sem a tam. Tak bych chtěla, abych to všechno mohla ovládat jenom tím televizním ovládačem. jestli to vůbec jde. Tak děkuji za radu, co si to mám vlastně koupit.
Žádnou. Jsem odpůrce těchto integrovaných smart funkcí, protože když se narazí na hranice, tak je konec.
Proto bych volik úplně hloupý TV zobrazovač a k tomu dokopil externí stick např. s android. Za stejné peníze dostaneš mnohonásobně lepší zařízení.
32" mám před sebou monitor. Jako televize je to hodně malé. Nevejde se větší?
Pak je nesmysl kupovat novou tv.
Ani ten vstup USB bych neopravoval. Jdi cestou toho sticku. Opravdu to je nejlepší řešení.
Strčíš to do HDMI vstupu. Poté bude tvá tv fungovat jako monitor.
Jedu makat, takže přesný typ ti teď hledat nebudu. Ale pokud to neudělá někdo jiný, tak se ti podívám večer.
Ne, větší už ne. Tu mám v obýváku. Ale tuhle potřebuji do takové "dílny"a už tam jednu právě tak velkou mám a funguje mi dobře. Je to LG ale rozbil se mi vevnitř ten vstup USB. Už jsem tady minulý týden zakládala otázku ohledně toho. No a ten jediný člověk, kterého jsem našla mi prostě slibuje přijet a ale nepřijíždí. Už jsem ho 3 x urgovala a vždycky řekne jojo, já zavolám a přijedu pozítří, a nic. Nevolá a nepřijíždí. poradte.cz/...
Tady je ta moje otázka. Tak kvůli tomu jsem se rozhodla koupit novou televizi. Protože se mi rozbil ten USB.
ale jaký konkrétně? A kam ho mám strčit v té televizi? Já jsem se dívala co vůbec je a vypadá to jako USB které se ale musí někam zapojit a když já mám jenom jeden ten vstup a ten je rozbitý, tak kam ten stick strčím?
Takže klidně bych vzal multimedialni-centra.heur/...
Jak tu už psal Ernie. Parametry to má dostatečné. Nebo klidně i od krtka, pokud nabídne o dost nižší cenu.
Samotné nastavení není vůbec složité a zvládne ho i normální uživatel. Na internetu je i spousta návodů, jak na to.
Nestahoval bych kalhoty před brodem...
Ten HDMI kabel už jsem koupila, protože jsem to potřebovala k propojení s tím synovým počítačem. Jenomže ten mi ten počítač jenom půjčil, než něco vymyslím, tak proto jsem se rozhodla už pro novou TV. Tahle stejně nemá ten systém na to nové vysílání, ak bych musela kupovat potom novou, nebo ten septobox. Tak mi prosím dejte konkrétní odkaz co mám teda k téhla staré koupit. Jak to vypadá ten Android a kam to strčím?
Třeba toto multimedialni-centra.heur/...
Má to i DLNA sdílení (procházení médií z počítače-fotky, filmy), ale hnal bych to přes LAN kabel pokud to jde, nikoli WiFi.
Fyzicky zapojit harware zvládne každý, ale nakonfigurovat software chce už obecné znalosti o tom, jak funguje domácí síť, DLNA, sdílení, IP adresy a takové ty věci.
No a to je přesně to, co já rozhodně nezvládnu. Já nic nenakonfiguruju, ani kdybych u toho tady stála na hlavě. Lan kabel nevím co to je a tak netuším, jak bych to přes někam hnala...
No LAN kabel je připojení k internetu, stejně jako WiFi. Ale kvůli přehrávání videí na TV z internetu nebo sdílených z počítače a jejich přenosové náročnosti je lepší zapojit ten kabel. Takže stejně vám to bude muset někdo zapojit a nastavit...
jako většina diskutujících bych Vám místo takové TV doporučil TV Box nebo multimediální centrum. Názvů to má moc. Kdyby byl zájem mohu nabídnout Beelink GT1. Tato krabička přehraje vše a udělá co chcete. Je to výrobek roku 2017 v poměru cena výkon. Mě osobně je už prdu, protože jsem zjistil, že má TV umí všechny tyto funkce a formáty videa. Tudíž mi leží doma a je nevyužitá. Recenze třeba tady: avmania.e15.cz/... Cenu dám rozumnou.
Krtku, napiš mi cenu do vnitřní pošty, ale hlavně mi řekni, jestli se to musí nějak nastavovat. Toho se bojím, že to nedokážu. Viděla jsem ten ovládač a je úplně jiný, než na jaký jsem zvyklá. Takže to mi musí někdo ukázat, co mám mačkat a jak se do programu vůbec dostanu. Teď to mám udělané přes internet a Google. Já se dívám hodně na cizí seriály, ale i s tím je dost problém, protože tam skáčou pořád divné reklamy, které se postupně odklikat a až pak se mi spustí program který chci. Dost mne to obtěžuje. Já jsem koukala, že v tom Datartu nabízí, že když si u nich člověk koupí televizi, tak mu ji nastaví a předvedou, jak to funguje. Ta služba stojí kolem 400 stovek. Jinak bych si musela volat jednoho televizáka, ale ten si řekne určitě víc. Už s ním mám zkušenosti. Umí to, ale není vůbec levný. Tahla televize co mám je naprosto v pořádku, jen ten vstup USB je úplně v čudu a tak nemůžu přehrávat ani z toho USB disku. Já potřebuji něco, co mi řeknete kam to strčím a ono se to otevře nějak samo, nebo s tím nejmenším přičiněním z mé strany.
nejsem registrovaný uživatel a netuším jak se tu posílá soukromá zpráva. Mohu poslat na mail. Co se týče nastavení tak je to blbuvzdorné. Na obrázku je vidět, že se strčí akorát napájecí kabel a HDMI konektor co přenáší obraz+zvuk dohromady. Popř. na digitální zvuk je možno použít digitální koax. LAN kabel na internet není třeba, zařízení má WIFI, ale pro přehrávání videa co má velký datový tok (běžný uživatel a spotřebitel jej nepřehrává a nemá, takže stačí ta wifi) je vhodnější mít ten kabel tam píchlý a jet přes něj. Jak to píšou v recenzi. A pak už jen USB a slot na SD kartu.
Pak už se to ovládá jak počítač. Napište mi váš mail, pošlu foto, cenu a případně i další info.
Krtku, tak to je blbé, protože když napíšu ten svůj email, tak už tady bude zveřejněný navždy a o to zrovna nestojím. Nechodí sem jenom lidé, kterým věřím, ale i lidé které vůbec neznám a nechtěla bych, aby si kdokoli přečetl mou adresu. Ale i tak mockrát děkuji.
A ještě k tomu zvuku. Ne všechno mám se zvukem, musím používat reproduktory, které naštěstí mám a to je strčené také v tom černém počítači od syna. Co je dole na fotografii.
Tak jsem to raději vyfotila. Teď to mám napojené takto a ta černá bedýnka dole, to je ten synův počítač. Můžu teda sledovat přímo z internetu, třeba ty seriály a tak, ale to mu budu muset zase vrátit, protože to potřebuje. Tak hledám náhradu. Tak bych opravdu potřebovala vědět co přesně mám koupit. Ještě jednou moc děkluji. A také abych to mohla naistalovat nějak sama. Syn je v Praze a pořád spěchá...
Říká se tomu TV box aliexpress.com/.... Je toho spousta, některé se strkají přímo do hdmi, jiné se propojují hdmi kabelem. V podstatě se jedná o chytrý mobil/tablet bez displeje, místo displeje se používá právě televize. Vybírá se to podle procesoru, velikosti paměti, úložného prostoru, počtu USB portů, jestli má kromě wifi i pevné připojení.
Oline, nemám bohužel šikovného souseda. Musím to holt vymyslet jinak. Ale děkuji Ti za odpověď. A fakt potřebuji ten internet a to ostatní, o čem jsem už psala. Půjdu samozřejmě do obchodů s papírkem a požadavky, ale napřed jsem se chtěla poradit tady. Tady jsou kluci šikovní. Ale jakou by si vybral prodavač, se raději ptát nebudu, protože ten mi poradí takovou, ze které bude mít on nějaký prospěch. Oni mají procenta od firem a radí podle toho.
S těmi prodavači máte naprostou pravdu.Hlavně v těch různých elektro marketech.Prodavačů už moc neexistuje.Většinou jsou to "cvičené opice",které mají naučených pár frází typu"moje teta ji taky má a je s ní spokojená"nebo "toto lidi hodně berou" případně"do této televize už šlo hodně lidí",atd.Vzpomínám si,jak jsem před lety chtěl koupit digitální foťák a žádal jsem "prodavače" o radu,který by mi doporučil.Jeho odpověď byla: Vemte si tento,fotit to fotí a na to vaše focení to stačí!
Já jsem si to bohužel nepřipojovala. Já jsem zvládla jenom zastrčit ten kabel do dírky u televize a do dírky toho počítače, co je dole. A k mé hrůze se nedělo nic. Psalo to, že není signál. Až asi za hodinu jsem přišla na to, že má ten počítač také vypínač , já takový "počítač" nikdy neviděla a nevěděla jsem, že to je vlastně počítač. Pro mne je počítač to, co má obrazovku. I když jsem to ale zapnula, tak jsem si s tím nevěděla rady, protože to má syn zaheslované, tak jsem se nikam nedostala. Pak večer přilít a nastavil to nějak, ale já u toho nebyla, pak mi dal to heslo a to musím před každým otevřením vypsat. Což mne dost se.e. Já mám mobil 20 let starý, tu Nokii. Chytrý tel. nemám a nechci. Je to připojebné teda přes tu mou vifi. Ale jak to udělal, to nevím. On je strašně rychlý a nebaví ho mi něco vysvětlovat a vždycky se u toho pohádáme. Tak proto chci něco, co bude moje a s čím dokážu zacházet sama. Takže na něho se spoléhat opravdu nemohu. To bych tady neotravovala. Tu vifi zaheslovanou nemám, tak asi bude stačit někam vyťukat to číslo, co má vzadu, jak je tam napsáno key-klíč. Strašně se toho bojím, že se do něčeho pustím a nezvládnu to.
Já se obávám, že to dopadne tak, že napřed koupím něco s čím si nedokážu poradit a pak nakonec budu stejně kupovat tu novou televizi. Tak nevím, jestli by pro mne nebylo lepší si ji koupit rovnou, než tady dělat hokus-pokusy. Když teda ten internetový obchod Datart nabízí i seřízení a nastavení televize, za ty 400 stovky. Jestli by to pro mne nebylo lepší. Nebo se ještě podívám u nich, jestli také prodávají to co mi tady doporučujete a jestli by mi to také nepřipojili. fakt už jsem z toho dost nešťastná.
Totak, neděs mě. Naštěstí bydlím na takové samotě. Ale jak by mohli eventuelně znát ti lidé, kteří by v mém dosahu bydleli to číslo, ten přístupový klíč k mé vifi? Když si tady přímo u mne před časem můj syn instaloval svůj počítač, tak se také musel připojit přes mou vifi a pamatuji se, že musel jít přes to číslo. Jinak nechytil signál a to byl ve vedlejším pokoji. A ještě mi vynadal, že si nic nepamatuji. Také chtěl nějaké heslo a já neuměla dát uspokojivou odpověď. Možná tam nějaké je, ale já o něm nevím. Tak bůhví, jak tohle všechno dopadne. Já bych teda nejraději koupila tu krabičku, protože ta moje Tv je moc dobrá, tak bych ji nerada měnila. Ale když mám rozbitý ten vstup pro externí disk na přehrávání filmů. Teď jsem se teda namlsala s tím, jak mi připojil tu možnost přehrávání rovnou z internetu, to jsem dříve neznala a tak mi to nechybělo, ale jak je známo, s jídlem roste chuť . Nebo dalo by se eventuelně nějak zjistit to heslo k té vifi, pokud tam přece jenom nějaké je zadané a já už si to nepamatuji?
Zakup si to zařízení co jsem psal a nebo klidně od krtka. Až syn pojede k tobě na návštevu, aby si vzal svůj počítač, tak ti to rovnou nastaví. Nová multimediální tv s android je +- stejně složitá na nastavení, jako tento externí box.
Kupovat v tomto případě novou tv je opravdu velká hloupost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.