Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDO přijímač FMX-100

Od: mikihans® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, neví někdo, jak se má chovat kontrolka "provoz" u HDO přijímač FMX-100? V devět mělo proběhnout přepnutí na nízký tarif a zatím nesepl stykač ani nepřepl tarif na elektroměru.

Dnes jsem měnil stykač a do zapojení zaplombovaného přijímače nijak nezasahoval.

Prý kolem deváté hodiny občas blikla kontrolka provoz a teď už nic. Když jsem to včera zkoušel ještě se starým, silně vrčícím stykačem, tak se asi dvě minuty po deváté kontrolka rozsvítila a po chvíli stykač sepl.

Kdyby tedy někdo věděl, co má v jaké chvíli kontrolka signalizovat, budu moc rád. Žádný návod se mi nedaří dohledat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stykač by neměl ovlivňovat funkci přijímače HDO. Tzn., že pokud přijímač nepracuje správně, je třeba kontaktovat dodavatele elektřiny a požadovat nápravu.

Kontrolka by měla svítit při zapnutém nízkém tarifu.

doplněno 01.05.18 21:48:

Zkusil bych vrátit původní stykač. Pokud bude fungovat stejně, jako dříve, bude chyba v novém stykači (špatně připojený, špatný typ, vada stykače). Pokud už se bude chovat stejně, jako s novým, pak bych viděl problém s přijímačem HDO a jak už jsem napsal, řešil bych to s dodavatelem.

Nic jiného mě momentálně nenapadá.

doplněno 01.05.18 22:03:

Spínací časy HDO najdeš tady, a to podle kódu, který je vyražený/napsaný na HDO. Vypadá takhle: A1B8DP5 (ten je můj).

hodnocení

Já vím že neměl, jde o to že včera to ještě normálně přeplo a dnes už ne, po výměně stykače.

Bohužel u toho nejsem. Kontrolka prý občas blikne, občas se na chvíli rozsvítí a zase zhasne, jinak se nic neděje.

hodnocení

Díky. Stykačem samotným to určitě nebude, protože na T2 nepřepne ani elektroměr. Jinak je stykač nový, předem vyzkoušený a zapojený 100% správně. Jediné co mě napadá, že bych mohl sám ovlivnit, jestli třeba nebyla špatně utažená svorka na přijímači a jak jsem hýbal vodiči, tak bych ho vytrhl z oné svorky, ale tím bych určitě neovlivnil vodič z HDO do elektroměru, který by měl být na jiné svorce.

Jak přesně (časově) dochází k přepínání tarifů? Může dodavatel časy operativně upravovat? Opakují se signály k sepnutí nějak periodicky? (dejme tomu že by byl výpadek dodávky elektřiny v době, kdy mělo dojít k sepnutí, tak zda dojde k sepnutí i dodatečně, třeba za hodinu?).

Díky moc, holt počkáme jestl to něco udělá do rána a případně budeme volat dodavatele.

Jen doplním: Spínací časy se upravují každého půl roku, během toho půlroku jsou stejné a pevné, operativně se nic neupravuje.

hodnocení

Ty jsem si našel, díky tomu právě vím, že by měl přepnout v devět hodin (a včera přepl). Lokalita východ a kód A1B5DP5.

Pak jedině že by ve svátky opravdu spínali jinak (jak víkendy?).

hodnocení

Tak jsem se právě dočetl pod tabulkou, že "Dne 1.5.2018 a 8.5.2018 proběhne vysílání HDO dle nedělních plánů.".

Potom je asi vše v pořádku :)

Spínají se jinak všední dny a jinak víkendy (najdeš to přesně v tabulce v řádku s tvým kódem), svátky vždy (na 99,9%) přebírají kód neděle.

olin*
hodnocení

2x
Energetici si spínají signál HDOčka jinak ve všední dny a jinak o svátky a víkendy, tak možná to by mohl být důvod..
hodnocení

Díky, to bude ono. Teď jse se to i dočetl na stránkách ČEZu, že 1.5. a 8.5. bude spínání jako v neděli.

Už jsem klidný ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]