Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tabulka poruchovosti mobilních telefonů

Od: mcgyver® odpovědí: 9 změna:

Existuje nějaká tabulka poruchovosti mobilnîch telefonů? Je to myšleno, který typy mobilních telefonů jsou nejvíce poruchové? Tento rok si chci koupit nový mobilní telefon asi to bude zase Apple, ale přemýšlím i o androidu. Dost se mě líbí špičkové telefony Sony nebo Huawei. Do telefonu nemám problém investovat přes 20 000Kč, ale zase očekávám, že telefon vydrží aspoň 5let bez poruchy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jak dlouho potrvá, než ten mobil bude morálně a technicky zastaralý? Tak do dvou let budeš pokukovat zase po lepším...
Využiješ všechny špičkové možnosti a dovednosti telefonu za 20 tisíc korun? Běžný provoz zvládne i ten mobil za 7-8 tisíc.
Během 5 let můžeš mít 3 mobily za stejnou cenu 20k, stále lepší a technicky vyspělejší.

vernon
hodnocení

1x
Nikdy bych nedal dvacet táců za telefon. Nemá to cenu. Za cca 9 až 12 tis. je u přístrojů Samsung, LG nebo Sony, nejlepší poměr mezi cenou a výkonem a výbavou. Vergly jako je Huawei nebo Xiaomi a neznačky, jsou při podobném výkonu a výbavě i levnější.
Poruchovost je u všech stejná a poměrně nízká. Ty dva roky vydrží drtivá většina z nich, poté se telefon stane křemíkovým dinosaurem a už jen dosluhuje. Baterka vydrží v dobrém stavu asi tři roky.
hodnocení

iPhone 6 64gb mám už 4tým rokem ani jedna reklamace, když hraju hry nabíjím i třikrát denně. Baterka taky nevyměněna ani jednou. Samsung už bych nechtěl velmi poruchové telefony. Mě jde skutečně o to, aby telefon vydržel co nejdéle bez poruchy a jsem ochoten si připlatit.

vernon
Mám opačnou zkušenost. iPhone4 poruchový, Samsungy Galaxy Trend2, J5 a A5 2017 bez problémů.
mot
Huawei bych nepovazoval za vergl, to uz neplati, ta firma je hodne vepredu co se tyce technologii, treba v infrastrikture uz davno predbehla tradicni hrace na trhu a udava smer.
vernon
Tak ano, dejme tomu ze Huawei už nakradl tolik západních technologií a má už dnes dostatečné know-how, aby vyvíjel a vyráběl přístroje na úrovni.
Ostatně, není daleko doba, kdy budou číňané vyrábět u nás a využívat levnou východoevropskou pracovní sílu...

vernon:

jen tak na okraj - kdyby po válce nekradli japonci technologie po celém světě, možná bychom dnes mobily ještě neznali *haha*

mot
hodnocení

0x
5let je na mobil strasne dlouha doba, obzvlast ted, kdy vyrobci blejou novou generaci topmodelu snad jednou za rok. za 5 let bude urcite v haji baterie, mozna i opakovane.
kupte si samsung, tam nepoznate rozdil mezi lowendem a top modelem, vsechny vypadaji stejne :)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Já chci zase do Hauweije, byl jsem z něho nadšen. Ale, vyrůstal jsem na Nokiích, a teď co lzou za Nokie tak uvažuji že se ke nim zpět navrátím. Samsung mi nevyhovuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]