Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, existuje nějaké zařízení, kde bych si mohla nahrát výuku v místnosti? Jdu na placený kurz a nechci, aby mi něco uniklo, tak si chci tuto výuku nahrávat.
Děkuji Kotulová
Dobrý den,
tak třeba diktafon v telefonu, pokud přednášející bude jen sedět, pokud ne tak pak jedině mikrofon, ten který se připíná na oblečení...
Pak ještě kamera, ale to by místnost musela být dobře ozvučená (přes mikrofon), aby byl zvuk ve videu slyšet.
A také asi budete potřebovat souhlas minimálně přednášejícího.
Pokud nelze nahrávat přednášejícího přímo (mikrofon u jeho úst, nebo na klopě obleku), ale jen vzdáleně, tak jedině diktafonem se stereozáznamem, pak je mnohonásobně lepší srozumitelnost. Monofonní nahrávka je většinou díky okolním ruchům a akustice místnosti nesrozumitelná.
Například něco takového plně vyhoví a při přehrání do steresluchátek je srozumitelnost nevídaně dobrá i když bude při pořizování záznamu schován v tašce, nebo v kapse u kalhot:
mikihans:
2 mikrofony u mobilů se používají hodně dlouho na potlačení okolních ruchů (před nějakými 20lety to byl jeden diferciální).
U chytrých mobilů je to to samé - při telefonování to potlačuje okolní ruchy. V aplikacích pro nahrávání zvuku pak druhý mikrofon může fungovat pro stereozáznam, mám ale vyzkoušené, že to není pravidlo. Už se mi stalo, že aplikace vůbec nedetekovala druhý mikrofon, přestože jej mobil měl.
Ale stejně se to nedá s kvalitou průměrného stereo diktafonu srovnat, už jenom pro způsob umístění a citlivost mikrofonů. I průměrný stereo diktafon je proti smarphonu mnohem lepší.
mikihans:
já nepsal, že kvalita není dostačující, ale diktafon je prostě lepší a jsou prostě bohužel telefony co mají dva mikrofony a stereo nezvládnou, jsou to asi vyjímky, ale měl jsem tu čest se s takovým potkat. Přestože můj mobil má dva mikrofony a taky jeden dole a druhý nahoře a nahrává stereo, pokud chci udělat záznam, udělám jej radši diktafonem, asi jako když chci fotit, vezmu si na to radši foťák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.