Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladici box, teplota

Od: kolban odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Mám dotaz, mám chladící box který je nastaven na 8°C. Snažím se ho kontrolovat a pokaždé kdyz se podívám do historie tak je naměřená teplota mnohem vyšší než zadaná (11-14°C). Zaizolovaný je dobře. Je možné že je nějak nastaven termostat? Motor i vyparnik sepne při 9°C. Ale když přijdu odpoledne tak v historii je třeba 12...
Jinak termostat je Dixell

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Měřit bys měl tekutiny , ne okolní vzduch.

Vyzkoušej hrníček s vodou a do něj termostat.

hodnocení

1x

Stálo by za to zjistit jakou má ten termostat hysterézi... Zkus tam na něm nastavit třeba 5°C ...

kolban

Nastavenou má 2 stupně.

Ale teď nastal další problém. Motor jede, výparník točí vrtulema max 10 vteřin a pak vypne. Přitom výparník není nachlazený. Naposled mi chlap řekl že to může být stykačema, je to možny?

Není možné že by bylo málo chladiva v systému? Že by nedosahovala chladící soustava žádané teploty? To by se projevovalo tak, že by kompresor jel snad pořád, protože by nedosáhl zadané teploty a nevím jak je to v daném případě u Vás řešená, ale předpokládám že by ventilátor na výparníku měl jet pořád tak jako v autě, tady bych spíš viděl závadu tedy v řízení ventilátoru...

kolban
hodnocení

Tak se stalo a zadna změna. Nastaveno na 8. Po 6 hodinach teplota ze 14 na 12 v hrnicku s vodou...

hodnocení

0x

nezamrznul ti někdy?

karel556*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]