Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlná trouba vyhazuje jistič

Od: rektal odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám takový větší problém. Mám cca 3 roky starou mikrovlnou troubu Samsung ME73M, která normálně fungovala, ale když jsem ji jednou zavřel, tak vyhodila hl. jistič. Po nahození již nic nefungovalo. Když jsem oddělal kryt, zjistil jsem, že je přepálená pojistka, když jsem ji vyměnil, tak se normálně rozsvítil displej, ale jen do chvíle, něž jsem ji zavřel. Ve chvíli, kdy zavřu dvířka, tak se okamžitě přepálí pojistka a vyhodí hl. jistič. Není tato závada nějak frekventovanější, že by byla určitá pravděpodobnost na vyřešení problému? Případně, co by podle Vás mohlo být příčinou? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak se říká - bez měření není vědění. Podle popisu to směřuje na onen spínač dveří, který by mohl jít do zkratu. ALe to je samozřejmě jen hypotéza, chce to prostě řešit přímo na troubě

hodnocení

0x

Tvrdý zkrat, který může být kdekoli v elektrice trouby. Při otevřených dvířkách je napájení mikrovlného generátoru přerušené, takže displej a světlo fungují, v okamžiku uzavření dveří se připojí zbytek trouby a dojde ke zkratu. Docela bych to i tipoval na odrušovací filtr na vstupu generátoru mikrovln.

olin*
hodnocení

0x
Nevim kolik stála, ale vypadá to na koupi nové. Chce to samozřejmě nejdřív proměřit, na netu je dost návodů. Hodně mikrovlnek jsem se pokoušel opravit, ale dlouho po opravě nevydrží a nikdo do toho nechce vrážet peníze. Často odejde magnetron (okolo 1200 až 1500,-Kč) a vysokonapěťová dioda (260,-Kč) a to už se cenově nevyplatí, když za obyčejnou mikrovlnku dáš 1200,-Kč. Přeju ti, aby to nebyl onen magnetron.

filipd
hodnocení

0x

Chyba může být i v uzavíracím mechanismu dvířek jak už psal někdo nade mnou. Bezpečnostní spínač (monitor switch) v uzavírací mechanice dvířek zkratuje přívod a přepálí pojistku. Je to práce pro servis - oprava mechaniky a výměna všech mikrospínačů. Pro lepší představu přikládám ilustrační schéma.

Mikrovlná trouba vyhazuje jistič

hodnocení

0x

Já měl podobnou závadu a za ní byl obyčejný zkrat žárovky... Tehdy upálil spoje na plošném spoji a vyhodil až hlavní jistič (25A)... Ale také jsem zažil i žárovku natvrdo zkratovanou, tak jen z hlouposti doporučuji vymontovat na zkoušku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]