Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD multirecordér

Od: suzymon® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den. Vyviklal se mi v televizi vstup pro USB. Mám problém najít někoho kdo by to tam naletoval zpátky. Někdo mi řekl, že je možné si koupit nějaký DVD multirecordér, který se napojí přímo do televize a tím se z televize stane zároveň i počítač, přes který bych si mohla stahovat filmy třeba z Ulož to a rovnou si je přes tu samou bedýnku přehrávat ve své televizi, a už bych nepotřebovala ten USB přehrávač a nemusela stahovat filmy přes počítač, jak jsem to dělala dosud. Nevím jestli to správně vysvětluji. Už jsem uvažovala koupit novou televizi, ale je to škoda, protože ta moje televize je v pořádku, jen je vyviklaný ten vstup pro USB. Televizi mám LG 32 LN 5400 A je tam jenom jeden vstup pro USB a pak jsou tam vstupy pro HDMI a HDMI (MHL). Tak co byste mi poradili, co mám koupit? Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jedna možnost by byla propojit Váš PC s TV přes kabel HDMI (pokud má PC výstup HDMI). Takto by se dal obsah monitoru zobrazit na TV (a nic dalšího nepotřebujete, resp. film by se přehrával v PC, ale byl by vidět také v TV). Novou TV neplánujete, protože se Vás zřejmě netýká přechod DVB-T na DVB-T2 - máte satelit, kde to bude fungovat i nadále. Takže, potom je možnost zakoupit si (u nás, aby měl přístroj vestavěnou českou klávesnici a nikoliv např. čínskou) k TV tzv. mini-PC (např. viz odkaz), který se zapojí do portu HDMI v TV (a tím uděláte z hloupé TV tu chytrou s internetem). Zdravím!

prodej.pekro.cz/...

doplněno 27.04.18 12:27:

Myslím, že DVD recordér ani nepotřebujete (to je jiný přístroj, na který lze i nahrávat pořady z TV), resp.

dosud jste používala externí HDD do USB v TV. Na ten mini-PC nejde z TV nahrávat pořady, ale přehrávat např. z toho ext. HDD to půjde (a také na něj z internetu stahovat).

doplněno 27.04.18 15:05:

suzymon - ten mini-PC nemá s anténou nic společného, tak to problém nebude. Problém bude (když už nemáte satelit), že možná současná TV po nějakém čase (viz přechod vysílání z DVB-T na DVB-T2) neumožní sledování pořadů z TV. To by potom bylo lepší koupit buď novou TV nebo k této STB. DVB-T2 už běží, tak si to můžete zkusit naladit na této TV a třeba to umí. Ten mini-PC obsahuje zabudovanou virtuální klávesnici (a kolega @bmbx si je jistý, že bude česká) a na tu se dá potom klikat pomocí myši (ta může být i do USB toho mini-PC a nemusí být nuitně bezdrátová). Zda to zvládnete zapojit? Snad ano.

Bude k tomu návod a není to složité.

hodnocení

bene, já už ten satelit mám odpojený, protože ten jsem měla jenom na ty francouzské kanály a ty už všechny zmizely, tak mi to televizář předělal na anténu. Tak se ještě zeptám, jestli to je nějaký problém, když mám jen tu anténu.

jofa*

Francouzky tam nějaký jsou. Většinou zprávy. Satelit 19.2 ° Campus TV7012,363Vrůznýfrancouzsky275003/4DVB-SQPSK

LCP La Chaine Parlament7012,285Vdebatyfrancouzsky297002/3DVB-S28

EuroNews French7012,226Hzprávyfrancouzsky275003/4DVB-SQPSK

LCI HD7012,207Vzprávyfrancouzsky297002/3DVB-S28PSK

LCP / Public Sénat HD7012,168Vparlamentnífrancouzsky297002/3DVB-S28PSK

TV5 Monde FBS HD7012,129Vvšeobecnýfrancouzsky297002/3DVB-S28PSK

CNEWS HD7012,012Vzprávyfrancouzsky297002/3DVB-S28PSK

France 24 Francais7011,538Vzprávyfrancouzsky220005/6DVB-SQPSK

TV 5 Monde Europe7011,538Vdo zahraničífrancouzsky220005/6DVB-SQPSK

CGTN Francais7011,538Vzprávyfrancouzsky220005/6DVB-SQPSK

RT France HD7011,377Vzprávyfrancouzsky220002/3DVB-S28PSK

Mont Blanc Live HD7011,229Vmagazínyfrancouzsky220002/3DVB-S28PSK

hodnocení

Já vím, ale jsou na jedno brdo. A já jsem dříve měla normální stanice, jako u nás a tam jsou zprávy také. Fr32 FR2 Monte Carlo a tak dál TV5 a tak dál. Tohle co tam zbylo mi nestojí za tu spoustu kabelů a dekodéru, který je k tomu potřeba. A už jsem to stejně vyhodila.

hodnocení

Bene, já nevím, ale před nedávnem mi přestala jít TV Art a ještě jedna, pořád běželo v televizi upozornění, že se to musí manuálně přeladit. já teda nic neladila a najednou se mi to nějak přeladilo samo. Tak nevím jestli to s tím souvisí. Teda myslím s tím, že bude zanedlouho televize tase nefungovat a bude se muset kupovat nová.*uf*

hodnocení

2x

Tuto malou krabičku napojíte do HDMI vstupu vaší televize, koupíte si k tomu ještě bezdrátovou myš a v ten okamžik se z vaší TV stává chytrá televize s napojením na internet přes Wi-Fi. Cena víc než lidová, možnosti téměř neomezené ;)

Je to něco jako nabízí ben, ale je to za třetinu a podporu 4k asi opravdu nepotřebujete :-D

aliexpress.com/...

ben®

bmbx - jste si jistý, že ten levnější "číňan" bude umět české znaky a bude mít českou klávesnici?

Aby to nebyla sleva s překvapením.

Ten z vašeho odkazu není "číňan"? *haha*

aliexpress.com/...

Sem si jistý, androidí zařízení z jakéhokoliv konce světa češtinu podporuje, navíc tohle už několik let k plné spokojenosti používám a chystám se objednat další ;)

hodnocení

Bmbx a myslíš, že to zvládnu sama? opravdu bude jenom stačit to strčit do té dírky a koupit si k tomu bezdrátovou myš a klávesnici? Opravdu to pak bude fungovat jako internet? Ta cena se mi zdá hodně lákavá, a když říkáš, že mohu používat českou klávesnici., tak bych možná měla měsíc vydržet a zkusit to. jenom abych nemusela nikoho shánět a uměla si to připojit sama. já tady nikoho na tohle nemám a neseženu.

kepler*
hodnocení

2x

Já myslím, že nejjednodušší by bylo nechat si ten USB vstup vyměnit, to musí zvládnout každá opravna elektro za přijatelný peníz. Nějakou musíš mít v dostřelu, taková existuje i u nás v menším městě. Stejně se bez toho vstupu neobejdeš a nemá cenu investovat do dalších bazmeků s nejistým výsledkem a zůstane ti to, na co jsi zvyklá.

hodnocení

Kepler, tak já jsem před chvílí nakonec sehnala jednoho člověka v Nymburku a řekla jsem mu o co jde. Řekl mi, že to je problém, protože právě tohle se prý musí dělat nějakým mikročipem a že to teda musí napřed vymontovat, ten díl, odvézt si ho do dílny a pak mi ho zase přivézt a zamontovat. V Poděbradech jsem mluvila s jiným a ten mi řekl, že takovéto opravy nedělá. Že prý jenom montuje antény a satelity a že opravy televizí se dnes už prý nevyplatí. A je to. Tak uvidím s tím pánem z Nymburka. Ale aby mne to nakonec nevyšlo ještě dráž, než koupení tohoto systému, který mi udělá z té hloupé televize tu chytrou ;). A přitom si myslím, že by to šlo jenom přiletovat zpátky. ono se to jenom vyviklalo. Už se mi to viklalo asi půl roku a sem tam to zlobilo, ale pořád to šlo přehrávat. jenomže se to už asi odlepilo úplně a není tam kontakt.

hodnocení

A proč si myslíš, že se bez něho neobejdu? Když koupím ten mini "bazmek", tak přece pojedu přes něj a budu se dívat na filmy třeba z "Ulož to" nebo z You Tube rovnou na mé televizi. Nebo to nepůjde? teď jsi mi nasadil brouka do hlavy.

ben®

suzymon - je škoda, že jste zrušila ten satelit, protože tato TV bude za několik měsíců pro DVB-T2 (pro anténu) nepoužitelná a budete řešit, jak sledovat TV. Uvažujte rovnou o nové (a chytré) TV a tím vyřešite celý problém. Na opravu této TV asi nikoho nemáte, stálo by to peníze a jen na chvilku. Mini-PC je fajn, ale k nové TV ho nepotřebujete (internet už tam bude) a co potom s ním. Jinak kabel HDMI se prodává i dlouhý, ale je drahý (navíc, nemůžete ovládat PC v jedné místnosti a sledovat TV v druhé místnosti, resp. bylo by to na hlavu). Takže, rozbít prasátko (to pro Vás není problém) a hledat si novou TV na DVB-T2 a s internetem.

hodnocení

bene, já bych ho byla nezrušila sama od sebe. A na střeše ho mám pořád, jenom je odpojený. On mi ten opravář televizí tenkrát řekl, že když mi udělá české programy přes ten satelit, tak budu prý muset platit ty programy, nebo co. A že prý je to zbytečné, když mohu mít úplně to samé přes tu aténu zadarmo a ve stejné kvalitě. A tak jsem ho poslechla. To je asi tak rok, co mi to tady předělával. Dokonce jsem tady zaožila i otázku, to bylo jak mi najednou z ničeho nic zmizely všechny programy a neměla jsem signál. On právě musel něco měnit na té anténě, nějaký zesilovač nebo co to tenkrát bylo.

hodnocení

Děkuji Vám kluci zlatí. Vytrhli jste mi trn z paty. Já už chtěla kupovat tohle, ale to z Aliexpresu asi nebudu kupovat. jednak bych musela čekat měsíc na dodání a pak, stojí to 30 $ a to už bych musela platit clo a to se mi nechce vyřizovat. Mohla bych se zkusit domluvit s prodejcem, aby na to napsal nižší cenu, ale prý jdou u nás celníci hlavně po elektronice a mohli by to prokouknout. Takže já si to prostuduji a pak napíši jak jsem to vymudrovala.

hodnocení

0x

suzimon:

celníci řeší mobily tablety a podobnou elektroniku, tyhle volovinky je moc nezajímají ;)

Prodejce není nutno žádat aby uváděl nižší cenu, oni si to uvědomují, dokonce dražší věci z Aliexpressu lze objednat z Německa.

hodnocení

Jéžišmarjá, já si vůbec nedovedu představit, jak já budu psát na virtuální klávesnici. virtuální je přece něco, čeho se nemůžu dotýkat *ee*, tak jak budu psát? proto mi ty zatracené krabičky nejdou do hlavy. To nejde používat s tím malým přístrojem normální klávesnici? Třeba bezdrátovou? Já to asi nezvládnu. *plac*

hodnocení

A ten můj počítač ten HDMI má, teď jsem se dívala. Ale nemůžu ho přestěhovat vedle do místnosti. A ta druhá televize, kterou potřebuji právě na to přehrávání filmů a u které je rozbitý ten vstup USB, je právě v té vedlejší místnosti. To bych potřebovala několik metrů dlouhý kabel asi, abych to mohla spojit dohromady. A tak dlouhý kabel, možná ani neexistuje.

suzymon:

samozřejmě, že nejlepší je koupit bezdrátovou klávesnici s myší, ta na tom bude bezproblémů fungovat a česky. Ten minipočítač nezabere žádné místo u televize, narozdíl ot PC nebo notebooku a navíc to má minimálně 5x menší spotřebu než notebook a lze na tom dělat vše běžné co na tom PC ;)

kepler:

vyviklaný USB z desky většinou vezme i kus mědi na pošném spoji a tím se žádná opravna zabývat nebude.

hodnocení

Bmbx, tak ještě jednou děkuji. Já jsem na tohle strašně zabedněná, tím jsem tady už známá. Až přijde ten pán, jak jsem psala výše, že jsem ho sehnala na tu výměnu toho vstupu USB, tak si tohle všechno opíši a zeptám se ho, jestli by mi to pak nenamontoval a jestli by nebylo lepší se na ten rozbitý vstup teda vykašlat, když je tady tahle možnost. myslím tím udělat z blbé televize chytrou, jak psal Ben.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kde stahovat filmy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]