Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta signálu u starého mobilu

Od: mazik odpovědí: 4 změna:
Používám na vesnici starou Nokií 5110 (900MHz). Na místě, kde byl vloni plný signál, tak teď je jen minimální a vypadává. Když jdu o kilometr dál, tak už je zase plný. Poruchu mobilu jsem vyloučil,když jinde funguje. V místě, kde já mám kritický signál,tak soused s dotykovým mobilem má zase plný signál. Tak se mi zdá,že operátoři tiše upravovali frekvence vysílačů a BTS.,aby se znevýhodnilo volání se starýmu přístroji na 3G.síť a frekvenci 900MHz. Mapa pokrýtí pro uživatelé starých mobilů se nenápadně mění na nejmodernější technologie, které nespolupracují s tím na co je člověk léta zvyklí. Je to opravdu tak, nebo je problém jinde s tou ztrátou intenzity signálu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tqzw
hodnocení

0x

Máte pravdu s tím že 900MHz operátoři nepovažují za nutnost, když 99,999% zařízení podporuje i jiná pásma.

mot
kdyz tomu nerozumite, tak aspon nesirte bludy

vernon
hodnocení

0x
Ne, je to nesmysl. Žádný operátor neomezil GSM900 ve své síti. Jen se některé vysílače přesouvaly a sjednocovaly, protože s náběhem technologie LTE někteří operátoři sdílejí své vysílače pro LTE + GSM. Asi ve tvé lokalitě došlo k přesunu sajtů GSM na jiný vysílač.

mot
hodnocení

0x
jaka presne lokalita a operator?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]