Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úbytek baterie

Od: danner122 odpovědí: 18 změna:
Zdravím, jestli tu tohle už bylo tak se omlouvám. Poslední dobou se mi můj telefon xiaomi redmi note 4 vybiji mnohem rychleji hlavně po výměně displeje. Dispelj jsem kupoval přes aliexpres a vypadá že není originální ale baterie mi i tak klesne třeba přes noc o 20% dřív tak max o 3%.Přes den ubývá taky rychleji. Když to porovnávám přes různý appky z jinýma telefonama tak spotřeba vypadá stejná. Kdyby to dělal ten displej tak by přece nemohla vyvíjet i přes noc ne? A při používání si vezme tak 400 mA podle jasu což bylo u každého telefonu stejný.
Zkoušel jsem i jiný systémy Miui 9.5 stabilní, 9.2 měl jsem i týdenni verzi prostě furt stejný. Nesetkal se stim někdo a nějak vyřešil? Díky za odpovědi

Úbytek baterie
Úbytek baterie #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danner122
25.04.18 06:26
hodnocení

Úbytek baterie #3

droid
hodnocení

0x

Zdravím

problém může být jak software, tak hardware. Pokud jste prováděl změnu systému, nemělo by tovární nastavení mít žádný vliv. I tak je to výchozí bod všeho snažení. Provést tovární nastavení a zkontrolovat si spotřebu před nainstalování všeho nepotřebného. Pokud se situace nezlepší aní nyní, nezbývá vám, než buď telefon reklamovat, nebo rozebrat vlastnimi silami a vizuálně zkontrolovat základní desku. Pozor si dejte na samotný displej. Některé mají sami na sobě integrované obvody a v přpadě nákupu u čínů bych pochyboval o kvalitě provedení. Při první výměně původního mohlo dojít k poškození power management čipu, (konkrétně pro redmi) Qualcomm PM8941 power management IC. Důkladně bych zkontroloval odloupnutí rohů čipu, nebo cokoli v jeho okolí. Párkrát taky pomohlo vyčistit USB, kde nečistoty lehce zkratovaly napájecí konktakty, ale to se projevovalo celkovým zahříváním.

Jestli ani toto nepomůže, nový kus jistě potěší Vás, nikoli však vaši peněženku. Přeji hezký den.

danner122
hodnocení

Pm8953 mám napsanej na HWmonitor v Appce a teplota jeho se pohybuje kolem 35 stupňů při používani.. Ještě se pak podívám když ho nepoužívám.

danner122
hodnocení

Tovární nastaveni jsem zkoušel a žádná změna. Ještě jsem se bavil s jedním co dělá ty telefony a ten si myslí že to bude spis tím neoriginálním displejem.. Tak že bych to risknul a nechal vyměnit v servisu za originální displej. O záruku jsem zřejmě přišel když mi to měnil a rozebíral kamarád který to umí. Telefon mám cca rok a hold dám 2000 za výměnu než 4 a půl za novej.. Ještě ten displej byl ve slevě právě za 500..

danner122
hodnocení

A když je ten displej neoriginální muže si brát nejaký proud z baterie i když je zhasnutej ve spánku?A nebo by měl telefon po zamknutí uplně odpojit od zdroje napětí? Právě nejvetší ubytek je práve ve spánku.. Jinak trochu jsem si ještě pohrál se systémem a už jsem si s baterií vystačil hold budu nabíjet o něco častěji než neco pokazit ještě víc..

droid

Je pravidlem, že když tam prochází proud navíc, tak se zařízení zahřívá. Nevšimnul sis větší teploty na telefonu? Někdy se dají odhalit ty špatné čipy pomocí Freezru ( ges.cz/... Jinak to že nespíš půjde o špatný modul displeje jsem bral jaksi automaticky a tak nějak jsem to zapoměl zmínit v prvním příspěvku. To jestli může brát něco i vypnutý říct nedokážu, ale opět platí že když teče proud, tak buď svítí, nebo hřeje. Dá se to zjistit na stabilizovaném zdroji, který zároveň ukazuje odebíraný proud (např. ges.cz/...

Přeji hodně stěstí

danner122
hodnocení

Teplota telefonu bych řekl že je naprosto normani. Po delším používani je teplej v horní oblasti procesoru atd. Jinak je studenej jak led když je ve spánku nebo jsem něm chvilku.
danner122
26.04.18 09:31
hodnocení

Úbytek baterie #4

mot
hodnocení

0x
proc vam bezi v noci netmonster?
danner122
hodnocení

Používám ho častěji a nikdy mi moc baterie nebral. Vypínám ho nekdy na noc ale furt stejný.

mot
tak vidim ze sebral 12% a v noci prinos zadny.
danner122
hodnocení

Nechal jsem ho jednou zapnutej ale den předtím byl vypnutej a bylo to stejný..

jabraka*
hodnocení

0x

Zatím tu vidím jen laické odpovědi.Každá baterie má základní vlastnost ,proudovou kapacitu.Tedy obsah nabití.Ta bývá na baterii(akumulátoru)vyjádřena údajem v mAh,třeba 10 000 mAh.Během provozu se kapacita baterie snižuje,po několika tisících nabití a vybití baterie ztratí kapacitu úplně a nedá se dělat nic jiného,než ji vyměnit,u některých telefonů je to nemožné.Pak si pomůžeme doplňkovou baterií - powerbank - s kapacitou až 50000 mAhU nových telefonů znamená konec baterie také konec mobilu,.

JABRAKA

danner122
hodnocení

Jj tohle mi je jasný ale telefon byl uplně v pohode a pak po výměne displeje práve se začel vybíjet rychleji.. Tak jsem myslel že to bude prostě tím displejem ale fakt když to porovnám s jinýma telefonama tak bych řekl že všude je ten proud v mA stejný co bere samotnej displej atd.Ješte mám nonstop (až na noc kdy mám automatickou usporu batetie se mi sám vypne a ráno zapne) zapnutý Bluetooth (kvuli náramku Mi band 2) a GPS (google mapy časová osa) a dřív taky žádnej problém.

danner122
hodnocení

Tekda za pár dní to bude přesně rok co mám ten telefon.

danner122
hodnocení

A ještě ten displej má jedno z nejlepších hodnocení vubec na aliexpresu tak jsem ho právě taky bral podle toho

111®
hodnocení

0x

nemáš zapnuté automatické skenování sítí?

danner122
hodnocení

No jo to my nedošlo tedka sem vypnul možnost skenovat síte i když je sít vypnutá.. No já to všechno zusím ještě projet a schválně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]