Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný stykač na pojistkách

Od: honza1616 odpovědí: 7 změna:

dobrý den, mám dotaz, tento týden mi leketrikář vyměnoval vadný stykač na pojistkách (proud do bioleru) a nějak mi stále neteče teplá voda
zjistil jsem že na stykači musí být sepnuté nějaké tlačítko, je to normální? jinak proud do spotřebiče nejde a neohřívá se tedy voda, už jsme měl vážně krizi a to tlačítko zalepil izolepou abych aspon do večera měl teplou vodu a pak to zase vypnul protože ostatní pojistky a stykače v té řadě byly docela zahřáté, nechci to mít přilepené permamentně abych nevyhořel
přece nebudu každý den hrabat do pojistek abych si ohřál vodu...

co s tím?

je to přibližně tento typ, stejné značky

elektro-paloucek.cz/...

Vadný stykač na pojistkách

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Stykač se spíná automaticky v době, kdy máte levný proud. Tehdy je přivedeno napětí na cívku stykače (kontakty A1 a A2). Takže v době levného tarifu naměříte mezi A1 a A2 multimetrem 230V střídavých. Pokud ne, je chyba někde jinde a ne ve stykači. To tlačítko je na ruční spínání, třeba z důvodu vyzkoušení, že vše funguje, ale klidně se dá používat pořád, akorát to je otrava. Na případné vyhoření to nemá žádný vliv.

majsterjoe*

no pokud bude jeho bojler nahřívat i během vysokého tarifu (tedy ponecháním zmáčnutého tlačítka), ať se připraví na vysoký doplatek za elektřinu

hodnocení

1x

honza1616 - co s tím? No Vy nic! Zavolejte onoho elektrikáře, ať to přijde dodělat.

Přelepením stykače to nevyřešíte a navíc, pokud lepenka mírně povolí, ho můžete oddělat.

honza1616
hodnocení

ano to vše vím, no ale problém je že mě to nejde vůbec ani v době levného tarifu, tak nic, volám zpátky elektrikáři

olin*
... přesně, reklamace. Nechť si to elektrikář přezkouší nebo opraví. Dokud jsem nepřezkoušel sepnutím tlačítka na HDO funkčnost (i za cenu přeplombování) tedy sepnutí stykače boileru před majitelem nebo kolegou elektrikářem, tak jsem neodešel..

honza1616
hodnocení

ten stykač funguje, když zmáčknu to tlačítko tak tam jde proud, o ten mi nejde,
chyba asi bude někde jinde nejspíš směrem k hlavním pojistkám na společné chodbě v bytovce, bojler funguje, pojistky a stykače vypadají taky OK tak to musejí být nějaké ty spínače které se spouští v časech nízkého tarifu a ty asi nereagují nebo fakt nevím proč se to v daném čase nezapne

a sám chybu neidentifikuji, radu už jsem dostal, jiné řešení ani není než znovu zavolat elektrikáře, to jsem udělal už odpoledne a prý přijede v neděli odpoledne nebo k večeru nejdřív, tak si vodu budu muset ohřívat za vysoký tarif nebo si pohlídat čas
spíš to vidím že asi budu v pondělí volat přím ona EON at si to přijdou vyřešit sami, když je to zaplombované

děkuji všem za snahu VYŘEŠENO

"...ten stykač funguje, když zmáčknu to tlačítko tak tam jde proud"

Ne, tem stykač NEFUNGUJE! Tím, že zmáčknetet ten čudlík, pouze přitlačíte ručně kontakty stakače k sobě a tím je spojíte. Je to v podstatě stejné, jako byste vzal do každé ruky jeden drát a přiložil jejich konce k sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]