Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den, mam otázku. Co podle vás znamená, když digitální teploměr ukazuje LO.
3x
Zajímavá otázka. Nikdy jsem po tom nepátral (asi to bude tím, že pokud má člověk teploměr v ruce, má důležitější starosti) a domnívám se, že jde o signalizaci nižší teploty, než je dolní rozsah měřených teplot "low temperature".
doplněno 18.04.18 19:38:
Otázku jsem pochopil tak, že na displeji je samotné LO. Pokud by tam bylo LO + číselný údaj, má pravdu @magor. Já se ale zatím vždy setkal ve spojení s údajem o nejvyšší nebo nejnižší naměřené teplotě s označením MIN a MAX - ale to zase člověk obvykle nenarve na jednořádkový displej.
doplněno 18.04.18 19:45:
Tak je to skutečně tak. U teploměrů pro měření tělesné teploty zkratka Lo signalizuje "neměřitelně nízkou"teplotu. V případě teploměru Hartmanm Thermova/... menší teplotu než 32°C
Tato zkratka se ukáže ihned po zapnutí. Pokud začnu měřit vícekrát během dne, naměřená teplota v záverečném čísle klesá a to až do 32 stupňů, což je u tělesného teploměru nesmysl. Kdykoliv se mi toto objevilo např. u ovladače na kotel nebo na váze, šlo o stav baterie, a tato zkratka mi signalizovala slabou baterii. Podle toho i produkt nefungoval tak, jak měl.
Ano v tom případě jsem to špatně napsala. Nenapadlo by mě, že je v tom rozdíl, proto se ptám. Určitě to nebude znamenat, že teplota klesá, když ještě nebyla naměřena. Takže pro pořádně upřesnění se jedná o bazální teploměr, kde se tedy Lo ukazuje ihned po zapnutí, což jsem měla za nízký stav baterie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.