Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mihotavá LED

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Přítelkyně mě požádala o opravu elektrické "svíčky" na hrob. Není v ní nic jiného, než 3V baterie, vypínač a LED (bez jakéhokoliv předřadníku), která ale nesvítí trvale, ani nebliká, ale její světlo se mihotá, takže při troše dobré vůle připomíná plamínek. Co to je za LED? Dá se to někde sehnat, nebo mám celý ten krám vyhodit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vyrábí se přímo takové LED, například zde
tme.eu/...
hodnocení

Mikihans - Jo, to bude ono. Teď ještě kde to koupit, abych za 2 diody v ceně 6,- Kč neplatil 150,- Kč za dopravu. Ale teď už aspoň vím, pod jakým označením to mám shánět. Takže dík za odkaz.

V uvedeném eshopu mají poštovné i 40 Kč

nikdo*
hodnocení

1x

Zkuste nějaké květinářství nebo dárkový obchod. Mívají tam tyhle svíčky. To fakt nemá cenu opravovat.

rv*
hodnocení

0x

Něco takového? aliexpress.com/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, předpokládám, že baterky jsou tam nové a jistotu, že je špatná jen LEDka asi nemáte. Podívejte se, zda se oprava vyplatí - viz odkaz. Zdravím!

conrad.cz/...

doplněno 17.04.18 21:06:

magdon - na Husitské byly hned dva obchody na elektrosoučástky, tak to máte za rohem. Jenže jsem tam dlouho nebyl, tak už to nemusí být pravda.

doplněno 17.04.18 21:22:

magdon - ano, v Karlíně je také prodejna viz odkaz: gme.cz/...

hodnocení

Ben - baterie jsou nové a bez problému rozsvítí i žárovku 3 V 0,3 A. Vypínač je v pořádku, takže jediná další součástka je ta LEDka. Oprava se vyplatí, pokud bych tu diodu sehnal i s dopravou řekněme do 10,- Kč (celý ten krám i s bateriema stál cca 50,- Kč, takže kdybych pro tu LED měl jet někam tramvají, už to nestojí za to *smich*).

hodnocení

Ben - máte pravdu, na ten obchod jsem si nevzpomněl *palec*(taky jsem tam už nebyl pár let). Zkusím tam zaskočit. Taky mě napadl obchod s elektronikou v Karlíně.

ben®

magdon - udělejte si procházku od divadla Ponec po Husitské vzhůru (ty obchody byly na pravé straně) a když tam nepochodíte, tak žižkovským tunelem dolů do Karlína.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]