Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám rychlý dotaz. Chci namontovat led pásek pod horní skříňky u kuchyňské linky, ale mám pár problémů.
1. elfax.cz/... je tohle vhodné? Chtěl jsem pásky s diodama 5050, ale ty jsem našel v obchodě kde to bych to chtěl kupovat dražší než tyto a údajně 5630 jsou dokonce lepší než 5050.
2. Chci led pásek namontovat do AL lišty. Jaký zvolit difuzor?
Matný a nebo čírý? Dočetl jsem se, že matný by se měl použít pří svícení, když půjde zdroj vidět, ale pokud led pásek nepůjde vidět bude vhodnější tím pádem čirý a tím budu mít větší svítivost? Nebo světlo bude i tak ostré a nepříjemné a bude lepší i přesto na něj dát matný difuzor?
3. Nějaký ověřený web pro koupi led pásků a lišt? U nás v Havířově máme jenom jeden pokud nepočítám obi a tam je výběř takový nic moc a dle mého ceny docela vysoké.
Budu rád za každou radu. Děkuji
Budou více svítit než 5050 a budou mít větší odběr. Když budou v hliníku je to fuk, budou mít dostatečné chlazení. Difuzor je na každém osobním názoru. Mám matný pod kuchyňskou linkou. Čirý by tam mohl být taky. Ano, při čirém jdou vidět více ty ledky. Ano, mají o něco více svítivosti než v matném difuzoru.
Je to stejné jako se rozhodovat jestli teplou nebo studenou bílou. Každý má něco. Pod skříňkou berte klidně čirý difuzor, osvětlí vám to dostatečně.
Nevím jak Havířov, ale v Ostravě je několik specializovaných prodejen na LED osvětlení. Můžete to zkusit.
Nebo eshop http://www.tipa.eu
P.S. Doporučuji jako spínač koupit stmívač - regulovatelný. Tedy máte možnost i to nejsilnější osvětlení omezit na minimum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.