Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat drát z vnitřního bubnu pračky

Od: hanavolakova odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,volám o pomoc,dostala se mi kostice z podprsenky mezi vnitřní a vnější buben pračky Beko,nevím jak vyndat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Toho žebra jsem si tedy fakt nevšiml, zrovna minulý měsíc jsem dělal rozborku prařky LG (výměna ložisek) a ta určitě nic takového nemá.

Ale zcela jistě má každá pračka těleso na spodku bubnu, po jeho vyndání tam je poměrně slušný otvor pro lovení podobných věcí.

U horem plněných praček je vyndavací žebro běžné. Když otočíte buben dvířky dolů, dostanete se k žebru zespodu. Stačí čudlík označený šipkou lehce zamáčknout a celé žebro posunout doprava (někdy to chce trochu síly). Žebro vypadne do prostoru bubnu. Po otočení bubnu a otevření jeho dvířek pak můžete cokoliv zapadlého pod buben otvorem po žebru vyndat. Žebro pak znovu nasadíte do výřezů v bubnu a zatlačíte doleva, až čudlík zapadne do otvoru.

Jak dostat drát z vnitřního bubnu pračky
marta*
Děkuji, vyndavaci žebro je opravdu perfektní věc. Dnes mi spadlo víčko mezi buben pračky, manžel nepomohl. Ale vaše rada ano Žebro jde opravdu jednoduše odstranit

hodnocení

3x
Lze vyndat pomocí čelové svítilny, chirurgických nástrojů a spousta trpělivosti. 2x osobně vyzkoušeno.. Ano, přiznávám se, za spousty nadávek a sprostých slov.

hodnocení

2x

Bývalo dobrým zvykem, že jedno z žeber bubnu bylo vyndavací a zastamdací. Prověř tuto možnost u své pračky.

hodnocení

1x
Na podobné případy, hledání a šmátrání ve špatně přístupných prostorech používám magnet na ohybném rameni.

hodnocení

0x

Už jsem to tu kdysi popisoval. Můj způsob je pračku odkrytovat, demontovat topné těleso a vzniklým otvorem za pomoci háčku z kusu drátu (asi by fugovalo cokoli - třeba větší háček na háčkování) kostici vyšťourat. Možná je to stejný způsob, který nakousl @promon *nevi*

hanavolakova
hodnocení

Dobrý den,přátelé,jsem "nevděčnice",že jsem Vám všem (přišlo asi 8 odpovědí) ,na můj dotaz,manžel vyndal dle vaší rady topné těleso a drát pak pomocí háčku vytáhl,děkuji Vám všem ,moc jste nám pomohli svojí radou.Pračka už zase pěkně pere.

dcfg
hodnocení

0x
Z kovového bubnu jdou vyndat takové ty plastové hrboly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]