Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie místo trafa

Od: kobzol* odpovědí: 7 změna:

Rád bych změnil bedýnky ku notebooku z běžného napájení 230V přes trafo na mobilní verzi, kdy bych se pokusil sekundární parametry trafa nahradit vhodou baterií ( nebo nějakou jejich kombinací ). Měly by napájet malinký zesilovač pro dva repráčky 8W, 4Ω. Můžete mi doporučit nějaký dobíjecí akumulátor, který spolehlivě vydrží aspoň 5 hodin provozu? Trafo viz snímek.

Baterie místo trafa

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Akumulátor 12V, alespoň 3 Ah, těch 5 hodin i víc by měl v pohodě vydržet.

Typ akumulátoru schválně nepíšu, protože nevím čím to chcete dobíjet. Nejvhodnější by však asi byla baterie z li-ion článků. Tři klasické 18650 akumuátory v sérii by to měly zvládnout.

Akorát potom možná zjistíte, že je levnější si koupit něco už hotového, než se s tím bastlit sám a ještě složitě řešit nabíjení.

kobzol*
hodnocení

No a čím by se to dalo dobíjet? Třeba tohle : elnika.cz/...

To, co chci se v mobilní verzi snad ani nedělá. Potřebuju aby to mělo aspoň těch 7 nebo 8 Wattů a solidní basy. Což mám, ale je to na trafo.

Dva a půl tisíce za tříwattové bedýnky se mi dávat nechce : muziker.cz/...

matesj
A co třeba Bluethot repráček...více basů=vyšší cena.
kamerov.cz/...

hodnocení

1x

Trafo akumulátorem nenahradíte! Musíte mít k akumulátoru ještě měnič, který ze stejnosměrného napětí udělá střídavé.

doplněno 07.04.18 18:57:

Na trafu je výslovně napsáno AC a navíc oba dráty jsou stejně žluté.

Pochybuji, že by to mělo zesilovač na střídavé napětí. Hned za trafem bude na desce usměrňovač. Díky němu to bude i odolné proti přepólování.

a tak to tam je... Usměrňovač a kondenzátor...

Ano, a ZA NÍM bude usměrňovač, protože jsem ještě neviděl integrovaný zesilovač, který by byl napájený přímo střídavým napětím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]