Nejste přihlášen/a.
Ač vím, že je to zřejmě musí být ze strany výrobců záměr, ptám se, co je uvnitř přístrojů "ošizeno", proč nelze u současných kazetových magnetofonů (téměř již v nabídce nejsou) zajistit stejnou kvalitu nahrávání z kazety na kazetu či z rozhlasu na kazetu jako např. u PANASONICu z r. 1993 (dvojče, sloužilo mi přes dvacet let až do tohoto týdne)
Pokud srovnám technickou kvalitu nahrávky (dnes jiný pokus: záznam z rádia na kazetu na dražším kaz. magn. zn. PHILIPS, což není žádné "chrastítko", nýbrž stroj za cca 3 tis., myslím) na těchto strojích a dnes, tak moje spokojenost s kvalitou záznamu je téměř nulová!
A to nehovořím vůbec o nahrávání z CD na MC, to je zřejmě přidáním nějaké komponenty "do vnitřností kazeťáku" záměrně potlačováno...
Díky za názory kde sehnat "staré dobré dvojče" zn. PANASONIC rok výroby 1993-95
"Není to žádné chrastítko, stojí 3tis Kč"..Nezlobte se na mne, ale obyčejné dvojče Aiwa stálo v roce 1988 cca 4200Kč..Pokud dnes Váš kazetový magnetofon stojí 3tis Kč, tak musí být kvalitou zcela neporovnatelný a horší..než ona Aiwa z roku 1988.
Tak jako tak.., tyto přístroje nikdy neměli extra kvalitní nahrávání.
Nahrávání z kazety na kazetu také nikdy nebylo nic moc..Bylo použitelné snad jen v případě velmi kvalitní "mateřské" nahrávky..a kvalitních tape decků. Kvalitu záznamu na kazetu vždy ovlivňovala řada proměnných..typ kazety, kvalita pásku, nastavení předmagnetizačního proudu, nastavení MOL..atd.
Kvalitní tape deck v bazaru seženete za cca 3-4tis Kč..a kvalita záznamu bude s "dvojčetem" za 3tis. neporovnatelná.
To super dobré a kvalitní dvojče je PANASONIC z r. 1993 a ta špatná práce dnes (pokus) byla v režii PHILIPS kazeťáku z r. 2005 (z rádia na kazetu)
Prostě rozdíl deseti let v nabídce na trhu je obrovský, žádné výšky, basy, nedá se to poslouchat...Všechny dnešní strojovny snad nenabízejí takovou ubohou kvalitu, proč není na trhu dvacet a více let starý stroj - dvojče - PANASONIC?
Proč dnes není na trhu? Inu proto, že asi jediný v ČR kdo by si ho koupil jste Vy..A to je pro Panasonic málo..aby zahájil znova jeho výrobu.
Proto si z nostalgie hýčkám "starý" tape deck Yamaha KX-690..a kupu kvalitních čistých kazet..plus několik set kvalitně nahraných pásků. Holt ale nový tape deck si již nikdy nekoupím, to je prostě fakt. Dodnes lituji, že jsem nekoupil ve výprodeji Teac V 8030S..to byla nádherná mašina.
Nicméně pokud jste byl spokojen s nahrávkou magnetofonu "dvojčete"..a ještě z rádia jako zdroje, potom moc Vaše nářky nechápu, to zrovna nejste moc náročný posluchač. Vaše potřeby dnes plně může "saturovat" mp3 rekordér..a kvalita nahrávky bude o level výše.
Tento stroj bohužel mým nárokům nevyhovuje:
čili jako sběratel stovky orig. magn. kazet potřebuji stále jen pro svoji vlastní potřebu kvalitně (výšky, basy) "něco přehrávat z kazety na kazetu", a vlastně není na čem...
Tím spíš že se pasujete na sběratele je mi divné, s jakou kvalitou přístroje se spokojíte. Nejde jen o kvalitu nahrávky, ale i o možné mechanické poškození pásků..Kupte si dva bazarové tape decky a máte vyřešeno..I když k tomu by samozřejmě bylo potřeba dokoupit i další části reprodukčního řetězce. Ono tak jako tak moc dalších možností nemáte. Opět samozřejmě vyjma bazarového dvojčete..třeba i lepší kvality než dáváte v odkazu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.