Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
ve svém projektu měřím pomocí mikrokontroléru napětí na několika výkonových rezistorech a potřebuji co nejpřesnější výsledky. Sháním 1ohm výkonové rezistory, alespoň na 10W s co možná nejmenší tolerancí. Právě teď mám tyto:
Jenže tolerance 5% na tak malé hodnotě je pro mě moc, potřeboval bych méně, nejlépe 1%. Je mi jasné, že se jedná pouze o rozpětí a že si je mohu přeměřit, ale tu možnost budu mít až za týden.
Můžete mi prosím nějaké doporučit? Vždycky jsem si vystačil s "klasickými"rezistory, kde jsem výkon nebo toleranci nijak zvlášť nemusel řešit.
Nevím, proč potřebujete výkonové odpory. Pro měření proudu nejsou hodnoty kolem 1ohm nejvhodnější. Odpor bude dost výrazně měnit svoji hodnotu s teplotou. Navíc při průchodu proudu měřícím odporem dochází k napěťové ztrátě, která může někdy vadit. Je lepší použít menší hodnoty, tak 0,1 - 0,01ohm. Tyhle odpory jsou určené pro měřící aplikace a vyrábějí se v tolerancích 0,5%, 0,1% i přesnější. Například tyhle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.