Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké autorádio při slabším signálu

Od: fost49* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, v naší oblasti je dost slabý radiosignál. Koupil jsem lacinější Sencor a mám problém s příjmem stanic. Většina z nich šumí, čistě hrají pouze dvě nejbližší. Chtěl bych pořídit kvalitnější autorádio a nevím, jaké by mělo mít parametry pro slabší signál. Mám se řídit podle značky? Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tady nevidím problém v autorádiu ale v anténě.Co jste měl před tím za rádio?To hrálo dobře?Máte anténu ze zesilovačem?Třeba ten sencor má jinde napájení(toho zesilovače)*nevi*

fost49*
hodnocení

Auto jsem koupil, nebylo v něm autorádio, to jsem dokupoval. Možná máte pravdu s tím napájením antény. Jedná se o Felicii, u kabelu k anténě obvykle bývá přídavný drát k napájení. Ten k anténě nejde, napájení je přímo v koaxialu. Ale u kabeláže k rádiu je vývod s konektorem 12V, ten jsem neměl kam zapojit. Vyřešil jsem to přidáním zesilovače u rádia a tam ho zapojil.

vernon
Zesilovač MUSÍ být u antény, jinak zesiluje i tepelný šum koaxiálu a elektromagnetický bordel z auta...
Sencor není autorádio, autorádio je třeba Blaupunkt, Kenwood, Alpine, Clarion nebo Pioneer.
fost49*
hodnocení

Jak napájet anténu? Myslíte, že napájení jde do koaxialu z rádia? Nebo se to dá nějak upravit?

vernon
Pouze origo rádio umí napájet zesík po koaxiálu, pro ty ostatní je potřeba mezi rádio a koax připojit výhybku a na ní zapojit ten modrý vodič z rádia.

hodnocení

0x
Jednoduše místo antény píchni do rádia cca 50cm drátu pokud poté naladíš aspon cca 6 stanic a budou hrat slušně je problém v anténě
Bud si nezapojil napájení zesilovače co je uvnitř antény
Nebo si si tam moh mít tkzv fantomový napájení a to odešlo nebo nejčasteji schnije samotnej zesilovač uvnitř tý antény ja je běžné vyhazuju a propojuju to napřímo bez zesilovače
Ještě je možnost že je v haji samotnej anténí prut
fost49*
hodnocení

Anténa je nová, ta původní byla opravdu shnilá. Než jsem ji koupil, měl jsem v rádiu drát, jak mi radíte a hrálo to, dá se říct možná hůř.

Osobně mam s těma sencorama špatný zkušenosti bud v klidu žerou baterii maj velkej klidovej odběr nebo prostě díky mizerný citlivosti maj špatný příjem
Nejsou to dobrý autorádia
Ted sem řešil rádio v suzuki jimny byl tam starej pionýr a ulomená vysouvací anténa dal sem kus svářecího drátu do bužírky nandal do púvodního držáku antény a hraje to líp než rádio v bratrově téměř novém volvu *smich*
fost49*
hodnocení

Ještě jsem zapomněl dodat, že toto dělá jen při nastartovaném autě. Když nejede motor, je příjem lepší, i jiné stanice hrají čistě. Ale stejně to není jako když jsem měl jiné auto s jiným autorádiem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]