Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videorecorder

Od: ludmilastegbau odpovědí: 12 změna:

V současné době již není možno zakoupit videorecorder k nahrávání z tv. Nyní používím recorder LG. Budu ho moci používat po přechodu k novému kodeku T2 nebo ho bude nutno vyhodit a jsou nějaké přístroje, které by mi ho mohly nahradit? Děkuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud váš settopbox nebo TV má kompozitní video výstup a audiovýstupy, tak ho budete moci používat bez problémů dál. Převod z HD na kompozit video za vás už udělal výrobce zařízení.

doplněno 01.04.18 14:55:

To co píše rv o pořízení SetTopBoxu níže, je pravda. Já tu mám asi třetí, a žádný nebyl kódovaný. Kdežto jsem zaznamenal na různých fórech několik nářků na kódování různých televizorů. Kdy to potom nejde přehrát jinde, než v tom samém přístroji.

ludmilastegbau
hodnocení

Velmi jste mne potěšil, děkuji. Jde mi nejen o nahrávání, ale i o stříhání videí na recordéru.

rv*
hodnocení

0x

Dnes je nejlepší koupit settopbox (cena začína na 600,-Kč) a připojit k němu harddisk (cena je zhruba úměrná kapacitě, tedy kolik dnů nahrávání se na něj vejde). Na kapacitu 1TB se vejde dle kvality vysílání asi 10 dnů nahrávek.

A jak potom editovat nahrávky? Připojit externí disk k PC a pomocí nějakého editačního programu (např. Pinnacle) upravovat?

rv*

Ano. STB až na výjímky nahrávky na rozdíl od televizí nekódují. Nebo si pořídit tuner rovnou do USB počítače a nahrávat na něm.

hodnocení

0x
Vyházel jsem nedávno bednu videokazet. Kdybyste je za odvoz chtěl. Má to tak 15-20 kilo takže posílat to poštou by asi bylo nerentabilní.Je toho krabice 40x40cm. Jsem z HK
vernon
Myslím, že nebyla řeč o VHS videorekordéru...
jofa*

Videorecorder se od počátku říkalo VHS. S nástupem digiálu to byl DVD recorder. takže totak reagoval na tazatelku správně k videorecorderu.

vernon
Tazatelka ale podle všeho VHS video nemyslí... Na něm jde stříhat jen velmi těžko...
nikdo*

@totak: Já prodal asi před třemi lety takovou bednu v Holicích na radioamaterském setkání 5kč/ks. Celou bednu, tak jak byla. A byl jsem rád, že jsem našel někoho, kdo si ji vzal a já ji nemusel vézt zpátky. Fakt je jeden, že to byly nové-nehrané, jednou nahrané kazety. Zbyly mi jen ty, které si chci převést do datové podoby a archivovat. Zatím je nemám na čem přehrát. VHS šlo do věčných lovišť.

ludmilastegbau
hodnocení

Velice děkuji ta Vaši laskavost a ochotu poradit. Msím se omluvit -myslela jsem samozrejmě dvdrecorder, kterým jsem nahradila videorecorder při poslední změně vysílání tv. A nyní stojím před stejným problémem, až na to že nemohu už recorder zakoupit, protože v ČR se neprodávají. Nahrané snímky si mohu vystříhal a upravit do kartotéky.

hodnocení

0x

Pořiďte si settopbox, který má výstup scart. Ten připojíte do DVD recorderu a můžete nahrávat dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]