Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám takový dotaz,mám TV která umožňuje příjem DVBt2,ale ma jen H-264.Teď jsem přelaďoval TV a naladily se mi nějaké kanaly,třeba "Nova/T2" to znamená ,že jsem DVBt2 naladil,nějak to nechápu... To "/T2" tedy znamená DVBt2 nebo ne...?
Mám Tv LG 42LB700V
Jasně že se už DVB-T2 vysílá. Pokryto je možná 99% obyvatel. jabraka> neposlouchej
Tvá televize umí DVB-T2 ale pouze kompresní kodek h264. Ten se u nás nepoužívá, proto ti nejde obraz. U nás je potřeba h265 neboli HEVC. Pak je potřeba ,aby také splňovala spousty dalších parametrů. Nejjednodušší je, pokud prošla testem ČRA.
Pokud jsou české, tak tvá televize umí HEVC. A umí to i dle výrobce. Takže nemáš pravdu ty, že umí pouze H264.
Poikud jsem zjišťoval možnosti u známých,tak kodek 264 asi fungovat nebude.Bohužel se vyskytují dovozci,kteří tyto přístroje s úspěchem prodávají.Nezbude,než počkat,až se DVB-T2 rozjede,to bude v roce 2021.Pak už budou i set top boxy s kodecem 265
JABRAKA
Podívej se do manuálu na technickou specifikaci přístroje. Tam by měla být uvedena podpora kodeku H.265. Někteří výrobci tento kodek do přístroje dali, ale nepodstoupili placenou certifikaci a tak tuto skutečnost nesmějí uvádět v oficiálních dokumentech např. v reklamě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.