Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVBT2-vysvětlit pojem

Od: matlysek* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,mám takový dotaz,mám TV která umožňuje příjem DVBt2,ale ma jen H-264.Teď jsem přelaďoval TV a naladily se mi nějaké kanaly,třeba "Nova/T2" to znamená ,že jsem DVBt2 naladil,nějak to nechápu... To "/T2" tedy znamená DVBt2 nebo ne...?

doplněno 31.03.18 18:54:

Mám Tv LG 42LB700V

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zijihace
hodnocení

1x

Jasně že se už DVB-T2 vysílá. Pokryto je možná 99% obyvatel. jabraka> neposlouchej

Tvá televize umí DVB-T2 ale pouze kompresní kodek h264. Ten se u nás nepoužívá, proto ti nejde obraz. U nás je potřeba h265 neboli HEVC. Pak je potřeba ,aby také splňovala spousty dalších parametrů. Nejjednodušší je, pokud prošla testem ČRA.

doplněno 31.03.18 19:23:

Pokud jsou české, tak tvá televize umí HEVC. A umí to i dle výrobce. Takže nemáš pravdu ty, že umí pouze H264.

matlysek*
hodnocení

Já ale píši ,že jsem naladil více jak 5 kanálů a funguje vše... jestli je to dvbt2...

jabraka*
hodnocení

0x

Poikud jsem zjišťoval možnosti u známých,tak kodek 264 asi fungovat nebude.Bohužel se vyskytují dovozci,kteří tyto přístroje s úspěchem prodávají.Nezbude,než počkat,až se DVB-T2 rozjede,to bude v roce 2021.Pak už budou i set top boxy s kodecem 265

JABRAKA

matlysek*
hodnocení

Ale já jsem naladil,více jak 5 kanalů co mají na konci /T2 ,co to tedy je...?

vernon
Nikdo netvrdí, že jich je jen pět. V ČR vysílají dva DVB-T2 multiplexy...
A tvoje televize opravdu HEVC umí, jinak by ti šel jen zvuk.

Podívej se do manuálu na technickou specifikaci přístroje. Tam by měla být uvedena podpora kodeku H.265. Někteří výrobci tento kodek do přístroje dali, ale nepodstoupili placenou certifikaci a tak tuto skutečnost nesmějí uvádět v oficiálních dokumentech např. v reklamě.

zijihace

10 či 15tis kč je pro výrobce-dovozce pár korun, pokud se jedná o normálně prodávanou značku a není to kusový dovoz.

Hlavní důvod, proč některé TV nemají certifikaci je, že i když mají DVB-T2 a HEVC, tak neplní minimální další parametry tzv. D-Book CRA. Často např. neumí snímkování 50Hz atd.

vernon
Ne, sorry. V ČR vysílají TŘI DVB-T2 multiplexy...

planetka*
hodnocení

0x

Tady něco je LG 42LB700V Tuner DVB-C,DVB-S2,DVB-T2 saturn.pl/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]