Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou baterii k dronu?

Od: hanesz* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chci se Vás zeptat, zda máte někdo zkušenosti s drony. Vlastním dron, který je napájen litiovou baterií 3.7V 750 mAH.
Chtěl bych zvýšit jeho dolet (délku letu), tím, že koupím větší baterii.
Dokáže mi někdo poradit podle kterých kritérií mám vybrat? Mám hledat více než 3.7V nebo 750 mAH.
Děkuji
doplněno 31.03.18 11:44: Konkrétně se jedná o tento výrobek.
wish.com/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No samosebou jednočlánek, tedy 3,7 V. Na odkazovanou stránku nevidím, takže nevím o jakou hračku se jedná, ale nejjednodušší asi bude koupit další stejný akumulátor. A přistát a vyměnit ..

hodnocení

2x

U modelů je, samozřejmě, možné experimentovat s kapacitou baterie, při zachování jejícho napětí. Předpokládám, že tam bude nějaká malá LiPol, - takže půjde o jednočlánek, kapacite je víceméně jedno, čím víc, tím déle to poletí - ale jde taky o to, aby se to uneslo...

Vyšší zatížení znamená, že dřív odpraví hračkové stejnosměrné motorky ..

Souhlas, ra252. Jenže co si budeme povídat - u dronu za pár stovek bych nečekal BLDC motorky, navíc životnost dronu je většinou limitována nejvíc rukama na kniplech. A opět z logiky věci - kdo tomu hoví a už umí si zpravidla koupí dron, kde je desetinná čárka v ceně na poněkud jiném místě :)

hanesz*
hodnocení

Jak říkáte. Jedná se o levný dron, protože se učím.
Ohledně baterií jsem právě uvažoval tak, že větší baterií zvýším dolet, ale i hmotnost dronu. Potom bude logicky na let potřeba více energie a efekt bude opačný. Dron bude těžší a doletí méně.
Takže koupím další akumulátor a budu měnit. Pokud stroj ovšem dříve nerozbiju.
A děkuji za odpovědi

Tak to není - nárůst kapacity baterie bývá zpravidla větší, než nárůst hmornosti. Čili v praxi - když místo 750MAh koupíte 1Ah tak pravděpodobně vydržíte v luftu déle. Jen se to nesmí přehnat, protože když to přetížíte, bude to hůř řiditelné.

Každopádně nejjednodušší je koupit druhou baterii a pak máte jistotu, že si zalétáte 2x déle... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]