Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr HIFI

Od: tomcat* odpovědí: 10 změna:
Zdravím ve spolek, chtěl bych poradit sháním nějaké slušné audio na chatu (ozvučení místnosti do 25m2) požadavky na HIFI kompaktní rozměr slušný hudební výkon (kvalita) podpora USB cenový strop 3000,- Kč hi-fi-systemy.heureka.cz/... hi-fi-systemy.heureka.cz/... hi-fi-systemy.heureka.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, budu upřímný - při tomto rozpočtu je vcelku jedno, který z těchto přístrojů si vyberete (hrát to bude, úžasnou kvalitu zvuku nečekejte). Zdravím!

doplněno 29.03.18 21:08:

bmbx - sice jsem o místnosti nic nepsal, ale já ji mám (jednu vyčleněnou jen pro poslech hudby). Repro mám viz odkaz a nemůžu si stěžovat. Tazatel si může parametry repro porovnat s tím, co si vybral (že tam bude rozdíl je jasné). Samozřejmě nezáleží jen na repro, ale na vybavení celkově a na zdroji zvuku.

mall.cz/...

hodnocení

0x

Ona se ta úžasná kvalita zvuku ve zvukově nepřizpůsobené místnosti nedá čekat ani od daleko kvaltnějších sestav ...

doplněno 29.03.18 21:32:

@bmbx: Mysli si co chceš, ale tlumení, dozvuky a odrazy nevyladíš a nenahradíš sebelepší aparaturou.

doplněno 30.03.18 13:18:

@bmbx: Z tvých reakcí je zřejmé, že toho o HIFI moc nevíš. Obchodní parametry HIFI nemají moc společného s opravdovými HIFI parametry, třeba právě proto, že ty zahrnují i úpravu poslechové místnosti. Doma nemám žádnou upravenou místnost a spokojím se s poslechem v konzumní kvalitě vyšší úrovně.

Tazateli velice dobře a hned odpověděl ben. Další debata je pro tazatele bezcenná a tvá ironie vůči mně je velice mimo mísu.

hodnocení

0x

Pánové a kdo z vás má doma Hi-Fi a ještě k tomu zvukově přizpůsobenou místnost? *haha*

Parametry Hi-Fi dnes splňuje kde co, protože to už není takový technický problém jako kdysi, to je nutné si uvědomit a pořád je lepší mít uspokojivě slušný přístroj, byť bude hrát v nepřizpůsobené místnosti ;)

satam:

takže pokud nemám vytlumenou místnost, tak si pořídím šumák s omezeným kmitočtovým rozsahem? *haha*

Není snad lepší se k tomu dobrému zvuku alespoň přiblížit?

Navíc tazatel nechce sebelepší zvuk ;)

Ještě chybí nějaký rozumbrada co by tady mohl poradit, že před koupí Hi-Fi aparatury je dobré si nechat vyšetřit sluch, aby to nebyla zbytečná investice :-D

bmbx: To by u HiFi "aparatury" za 3000Kč byla opravdu zbytečné. U této relace není potřeba ani slyšet na obě uši..

hodnocení

0x
HiFi za 3000Kč?
Ne, nelze.
doplněno 30.03.18 16:21:

bmbx: Ano, vím že HiFi norma je stará desítky let../rok 1966/

Ale pokud dnes někdo řekne HiFi, tak to chápu tak, že chce "cosi" co hraje velmi dobře..ale není to ještě High End..

Zařízení za 3000Kč nejenže nehraje dobře, ale nehraje ani průměrně.

Na stole v práci mám zařízení Yamaha CRX-040..to je jeden z mála přístrojů co hraje "relativně" obstojně, ale do 3000Kč se stejně nevejde. Vše ostatní co jsem v této kategorii slyšel mělo zvuk přímo katastrofální.

Ovšem když CRX-040 porovnám s tím, co za HiFi (nikoliv High End) považuji já, tak je to rozdíl asi jako mezi suchým chlebem...a parmskou šunkou..

tlustoprd*

V Cechach bohuzel utopie Hifi vez do 3000 kc , ale v Uk s daleko vyssi urovni normalni . Mam panasonic scux100ek 300 watt koupenou za 75 £ cca 2200 kc jen pro srovnani ta sama hifi vez stoji v Cr 4600 kc viz foto . Treba si to koupi a necha poslat dnes se to vyplati .

hodnocení

0x

satam:

pokud si kupuju Hi-Fi, tak si kupuju zařízení s těmi parametry a né poslechovou místnost.

martincakl:

Parametry Hi-Fi jsou natolik zastaralé, že tomu dnes lehce vyhoví i zařízení za 3000Kč, jsou to vlasně minimální požadavky na přijatelnou kvalitu.

Pokud se budeme bavit o opravdové kvalitě, kvůli které se vyplatí i akusticky "čistá" místnost, tak ta se dnes nazývá High End.

hodnocení

0x

co to máš za místnost?doma,nebo nějaká komerce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]