Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může tablet nahradit notebook?

Od: brepta58* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

jsem designer na volné noze a poslední dobou strašně moc přemýšlím nad koupí notebooku. Nejlepší notebook na cestách je pro mě sešit, pastelky a fixky, ale přeci jenom potřebuji nějakou konektivitu. Doma mám velice výkonný počítač, kde zpracovávám 3D a všechno možné, ale nemůžu ho mít pořád u sebe, potřebuju lidem prezentovat svojí práci, potřebuju něco na čem rychle něco vytvořím a pošlu to do světa a místo notebooku mě napadlo si pořídit mnohem skladnější iPad normálka s tou tužkou a klávesnicí. Pořád si s tím nejsem jistý, ale čím více o tom přemýšlím, tak si myslím, že by mi to na vyřízení mailů, přihlášení se do googlu tabulek, dokumentů, vytvoření nějaké prezentace, rychlé nakreslení návrhu mohlo asi stačit.

Co myslíte vy? Máte nějaké zkušenosti?

Díky Filip

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

Odpovězte si sám, můžete k tabletu připojit všechno co potřebujete? Klávesnici, myš, grafický dotykový tablet s elektronicku tužkou pro kreslení grafiky, internet, externí disk, externí paměť na flešce, připojit se u zákazníka k interaktivní tabuli nebo projektoru, mít nějakou softwarovou ochranu proti ztrátě nebo krádeži dat při ztrátě tabletu, apod. a aby zařízení vypadalo k světu a bylo na něm všechno dobře vidět.

S čím se vám lépe pracuje, s čím se lépe prezentujete u zákazníka? S kvalitním notebookem předvádění u zákazníka asi vypadá jinak než když z pohodlnosti přijdete s tabletem, který je sice malý a lehký, ale to může být kvalitní notebook taky. Předvádění na samotném tabletu je proti předvádění na velkém displeji nebo přes projektor jako kreslení hůlkou do písku.

Jste profesionál, kupte si pěkné barevného motýlka pod krk, pěkné oblečení, botky a kvalitní značkový, lehoučký placatý notebook, třeba od jablíčka. Zaujměte zákazníka, ať vidí, že za své peníze pro něj dělá skutečný profík.

hodnocení

2x

Tak Vy asi nejlépe víte, jestli pro činosti které vykonáváte potřebujete PC nebo Vám stačí tablet. To Vám není schopen nikdo z nás povědět.

Kolega architekt sice tablet využívá poměrně hodně, ale bez PC resp.notebooku (ano, také s nakousnutým jablkem) se neobejde.

Já si také nedokážu představit dělat práci na tabletu..

Jestli Vy ano..

brepta58*
hodnocení

To mě právě zajímalo, jestli lidi jako jsou právě architekti a tak používají tablet nebo ne. Jak říkám, já to opravdu potřebuji, že jsem někde, mám hodinu volno a třeba mám zakázku, si to rozkreslit poslat návrhy, pak to jenom doma otevřít přetvořit do počítače a je to. Sbalit to do batohu na cesty a nic neřešit. Mít to opravdu něco jako ve stylu online sešit, ten co mám ten papírový, ale z toho mail nepošlu, maximálně můžu napsat dopis :D

hodnocení

2x
Zeť dělá interiéry a vozí sebou zásadně jen ipad. Na notebooku si to doma zpracuje a odprezentuje to na místě už z tabletu. Záleží co děláš. Asi bude rozdíl předvést nábytkovou stěnu nebo kuchyň a prezentovat celý byt. To už záleží na tobě. Každopádně to jde.
brepta58*
hodnocení

Děkuju, tohle jsem chtěl slyšet! ☺ Já jsem poměrně začínající 3D grafik a 3D grafiku stejně jinde jak na pevném počítači nebo nějakém výkonném notebooku (A teď nemyslím macbook, který má 8GB ram) ale na nějakém herním co má i7 a 32 GB ram a je těžký... Takže pokud si chci dovolit pouze na prezentování tak si myslím že tohle je ideál a navíc, pokud chce zákazník něco vidět hned, tak stejně než bych to udělal ve 3D tak by to nějaký čas trvalo, tak mu to na tom tabletu radši nakreslím nebo na papír. V tomhle vidím výhodu.

hoststary*

Tohle jste trefil, cituji vás "pokud chce zákazník něco vidět hned, tak stejně než bych to udělal ve 3D tak by to nějaký čas trvalo, tak mu to na tom tabletu radši nakreslím nebo na papír. V tomhle vidím výhodu."

Když jste grafik, můžete jako kouzelník a šikovný kreslíř pár tahy ihned zákazníkovi prezentovat vaši představu. Noste s sebou v tašce na notebook tuhé desky a v nich tužší papíry (aby se na ně dalo kreslit na jakémkoliv stole, nebo třeba i na hromadě cihel někde na staveništi, nebo na bednách od výstavních exponátů, kdybyste dělal návrh expozice, apod.), například kladívkové čtvrtky, nebo i jinak barevné papíry (šedý, černý, zelenkavý, apod), pastely, uhel, bílou pastelku, nebo fixy a pak můžete mluvit a přitom kreslit a odhalovat zákazníkovi tah za tahem vaši představu. Nebo si v přestávce připravit pár návrhů. Na jednotlivých papírech to bude vypadat lépe než ve školním náčrtníku s kroužkovou vazbou, ze kterého byste pak zákazníkovi obrázek nešikovně trhal a pomačkal.

Aby to nebylo všední, nepoužívejte obyčejný formát papíru A4, ale třeba čtvercový, nebo mírně čtvercový, nebo naopak širší nebo užší (16:9), který si oříznete sám, nebo vám to udělá šikovný knihař. Navíc na papíry už předem dejte své logo, třeba jen šedé, aby každý váš návrh byl už předem signovaný. Prezentace není jenom ukázka práce, ale kus vašeho budoucího výdělku, vašeho image.

Návrhy pastelama ještě můžete přestříknout fixativem, podepsat a ejhle, už i to můžete zakalkulovat do ceny. Pokud je chcete mít i pro sebe, prostě si je ofotíte a pak doma můžete kutit u počítače, což vám zabere mnohem víc času, než krásná ruční práce ideového návrhu.

Jak to dělají návrháři oděvů, bot, nebo kreslíři vtipů? Ručně!

jabraka*
hodnocení

0x

Pro řadu funkcí tablet vyhovuje.Problém nastane,když dojde baterie.JB

brepta58*
hodnocení

Jak to myslíte? Já si myslím, že stačí vytáhnout powerbank a už to zase frčí. Nebo se mýlím? U notebooku právě tu powerbanku ani snad použít nemohu.

Jenže u notebooku není tak velký problém sehnat model s kapacitou baterie, která vystačí na 8 i více hodin práce..

A koneckonců...může mít i dotykovou obrazovku..

brepta58*
hodnocení

To je sice pravda, nicméně notebook pak takhle může vyjít klidně na 30tis. kdežto ipad třeba na 15tis. A já vím jaké je to tahat se s notebookem, který má 2 kila :D Proto hledám co nejjednodušší variantu.

hodnocení

0x

To musíš vědět ty, co na něm budeš chtít dělat. V každém případě by se ale hodila externí klávesnice (něco malého, připojitelného třeba přes bluetooth, by se na ali jistě našlo).

brepta58*
hodnocení

S klávesnicí 100% počítám ☺

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, podle mě sebelepší tablet notebook nenahradí. Já tablet používám - pro čtení a psaní emailů apod. Ale že bych na něm pracovala? Notebook se mi zdá lepší, pohodlnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]