Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vrtací korunku do panelu a cihly?

Od: simik* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se tady u elektrikářů poradit.
Chtěl bych si koupit vrtací korunku na krabice zásuvek a vypínačů do panelu i cihly pro sds vrtačku. Jde taková koupit pro občastné sekání? Případně jaký průměr volit?
Vyzná se v tom prosím někdo?
Děkuji za vaše rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já používám Korunka vykružovací o73mm s SK SDS+ za +/-200Kč.

euronaradi.cz/...

doplněno 27.03.18 10:23:

Reaguji na dotaz tazatele "pro občastné sekání". Není to profi nářadí, pro každodení vrtání. Vše je o ceně.

mytrix*

A toto fakt vykrouží díru do panelu? Samozřejmě pokud se člověk trefí mimo armování. Podle mě to musí panel za chvilku zničit.

Používám ji taky a díru do panelu v nouzi udělá, ale je to dost šílené :)
Pokud bych měl do panelu vrtat častěji, tak koupím tohle
rover.ebay.com/...
mytrix*

@ milancukrar

To vůbec nerozporuju. Já se ptám, protože by se mi pro 3-4 díry něco podobného hodilo, ale i ty 4 stovky je dost peněz na to, abych to při půlce první díry do panelu zničil. Proto se nedůvěřivě ptám na tu životnost.

ronyx*
hodnocení

2x

Jen si dovolím doplnit info, že s vrtacími korunkami se vrtá zásadně BEZ PŘÍKLEPU!

simik*
hodnocení

To jsem nevěděl že bez příklepu.
Díky za připomínku.

simik*
hodnocení

Děkuji,chci i poradit jakou velikost průměru zvolit? 73 nebo víc na klasické obyčejné krabice? Nevím kolik teď mají průměr?

klasika je 73 mm

krtek66

Ano 73, protože krabička je 71mm a 2 mm jsou na vyrovnání popř. na sádru. Kdyby to mělo být vrtání krabiček do SDK nebo dřeva tak se používají průměry 68mm

doSDK jsou i krabičky nejen 68mm ale také i 73 mm od Koposu, tak pozor na vrtání a na to co jste koupili za krabičky...

simik*
hodnocení

A kolik vydrží taková vrtací korunka 73mm do panelu?
Díky

simik*
hodnocení

V obchodě elektro materiálu mi doporučili zase 80mm korunku, tak jakou vybrat? Jaký průměr používáte vy elektrikáři?
Děkuji

Já používám 73, stačí to na obalení sádrou.

simik*
hodnocení

Super, děkuju, koupeno 73 ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]