Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to propojit

Od: strudl* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer Na televizi nemám USB vstup jen HDMI a chtěl bych přehrávat filmy s flasch disku,hledal jsem asi neexistující redukci,která by mi to umožnila ale marně.Napadl mě set top box s USB ,ale nevím zda by to fungovalo.

děkuji za rady pavel

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mohu jen doporučit. Chromecast nemá chybu, bezvadná záležitost.

Vypadá to squěle. Jdu to prozkoumat. Manželka odmítá propojovat NTB s TV kabelem, tohle by to mohlo pořešit. *palec*

Akorát potřebuje USB el. napájení, to se dá pořešit nabíječkou k mobilu třeba.

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud ten settopbox bude mít HDMI výstup, a bude umět přehrát soubory z vašeho flash disku, ta to fungovat bude.

strudl*
hodnocení

To je ono Film je AVI a zvuk asi NEVI,už se mi to stalo mockrát, tak všechno konvertoruji na programu Any Video konverter převod do Customized AVI Movie (*.avi) a všechno běží perfektně

hodnocení

0x
Ano, tak by to šlo. Ale pozor na formáty souborů které settopbox bude umět přehrát, abyste se pak nedivil a nemusel každý film převádět do jiného formátu.
A notebook nemáte? Nejjednodušší je připojit k televizi ten, a přehrajte přes něj cokoliv ;)
strudl*
hodnocení

Tv mám v dílně 5m od pc a nechci tahat kabel

hodnocení

0x
Kupoval jsem v Číně miniPC v akci za 26 $ Android5 ,čtyřjádro, 2GB Ram 16GB interní paměti. To strčíš do hdmi a máš rozhraní na kterém přehraješ všechno. Tři vstupy USB , bluetooth , wifi. Předinstalované média centrum Kodi. Co chtít víc. I když je běžná cena toho zařízení 32$ tak to neni drahé nějaký převodník usb-hdmi by nestál o moc miň.
doplněno 27.03.18 08:38: Jinak - jak píšeš že to rozhraní asi neexistuje, tak stačí napsat do vyhledávače USB to HDMI adapter a vyskočí ti odkazů fůra. Jen najít ten co přesně potřebuješ. Prvních pár odkazů vedlo na Amazon kde ta sranda stojí 49$ ale najdeš odkaz i na české elektro shopy třeba tohle czc.cz/... Je mi jasný že sháníš USB female to Hdmi male takže ten odkaz není přesně ono ale to už si tam dohledáš.

Redukci z odkazu (z doplnění odpovědi) určitě nekupovat. Podle dotazu jsem pochopil, že tazatel hledá redukci, aby mohl zapojit flash disk do HDMI... nic takového samozřejmě neexistuje jako redukce, je potřeba nějaká chytrá krabička, například ono "mini PC"

Redukci MHL z mobilu na HDMI nedoporučuju z toho důvodu, že MHL je dnes prakticky mrtvé a mobily jej nepodporují. A ani dříve jich moc nebylo, takže by nebyla k ničemu.

Doporučuji tedy zakoupení nějaké "android krabičky" pri připojení přes HDMI k televizi.

mathew
hodnocení

0x

To první je nemožné, protože HDMI slouží k přenosu obrazu, zvuku a ne k tomu, aby jsi přes něj něco ovládal. Set top box mi přijde jako nesmysl, protože budeš muset hlídat formáty, vložení titulků atd. jinak ti to nepřehraje.

Takže pokud nechceš tahat kabel k PC tak kup tablet s HDMI nebo notebook. Obojí s dostatečným výkonem, aby se ten film nesekal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]