Nejste přihlášen/a.
Dejte alespoň typ...když chcete poradit...spínací hodiny zn. emos je moc všeobecný pojem...nebo prodávají jen jeden typ a ten si můžeme případně vyhledat? A následně dát radu? Třeba tyto
Ještě doplňte veškeré zařízení, připojené na tyto hodiny; nejlépe přímo tovární označení a počet (nebo foto štítků a počty)...
Vyjádření EMOSu nemám v ruce, tak se k tomu raději nebudu dál vyjadřovat. Nějaké zázračné doplnění odporu kamsi...to nechte být, kdyby to bylo tak snadné, udělaly by to už ty čínské děti co vyrobily Vaše staré hodiny...
V zásadě máte dvě možnosti. Buď pořídit nesmrtelný šunt. (provozuju jich doma 6ks už léta letoucí, některé dokonce venku na dešti a mrazu, protože bych rád aby se už konečně rozbily a mohl jsem pořídit jiné. Bohužel, tyhle křápy přežijou snad všechno... Za těch cca 7 let se "rozbil"jediný, to když ho rozkousal pes.) Nicméně šunt je šunt a můžete mít míň štěstí než já.
Nebo se vydejte cestou vyzkoušené kvality a trochu si připlaťte.
Těžko se dnes dá sehnat relátko co se alespoň jednou "nepřilepí" u iduktivní zátěže, doporučuji nahradit pomocí SSR.
A proč ne? Navíc lze použít SSR, které spíná v nule a omezí se jakékoliv rušení A/V techniky při sepnutí.
Setkal jsem se z X hodinama Emos a na žádných jsem zatím neviděl vadné relé. Jen se mi stalo že jsem měl cca před 20 lety hodiny Grasslin, tehdy cca za 1400CZK na spínání kulmy na vlasy cca 20W a po roce mi odešlo relátko které jsem si hravě vyměnil... Jinak většinou když má relé třeba 16A činnou zátěž, tak indukční má okolo 2-4A viz katlogový list... Jestli spíš v těch spínačkách není za každou cenu použitý nějaký šunt..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.