Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadné spínací hodiny

Od: olda* odpovědí: 15 změna:
Prosím o radu. Mám digitální spínací hodiny zn.emos a používám je na spouštění bublání u akvária. Už po třetí jsem je reklamoval, protože přestal fungovat ten spinac co je ve vnitř. Na Emos stránkách mi odepsali, že se může vracet nějaký zpětný proud po vypnutí hodin a tím odejdou. Nevíte někdo jak by se to dalo vyřešit? Nějakým odporem do vnitřního priletovat a tak. Ještě jsou pořád v záruce, ale chtěl bych to nejak vyřešit. Moc díky za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenicek*
hodnocení

0x
Moje rada:vraťte spínací hodiny a požádejte o vrácení peněz a pak si kupte jiné hodiny(kvalitnějśí a levnější).
olda*
hodnocení

To není žádné řešení. Hlavne, když koupím levnější tak určitě nebudou kvalitnější.

oldo - cena je cena a kvalita je kvalita. Nesouvisí.

hodnocení

0x

Dejte alespoň typ...když chcete poradit...spínací hodiny zn. emos je moc všeobecný pojem...nebo prodávají jen jeden typ a ten si můžeme případně vyhledat? A následně dát radu? Třeba tyto

doplněno 26.03.18 22:13:

Ještě doplňte veškeré zařízení, připojené na tyto hodiny; nejlépe přímo tovární označení a počet (nebo foto štítků a počty)...

olda*
hodnocení

Mám tam jen toto rostlinna-akvaria.cz/... a vzduchovaci motorek viz foto.
Vadné spínací hodiny

olda*
hodnocení

To jsou přesně oni.

pilivoj*
hodnocení

0x

U těch hodin se mně vždy spekly kontakty ale já to měl na vyšší zátěži.U toho akvarijního motůrku - malý odběr to bych reklamoval.

olda*
hodnocení

To jsem taky udělal, ale 3x stejná závada během asi 3 mesicu?

jenicek*
hodnocení

0x
Já jsem je měl taky a pak jsem je vrátil,protože byly pořád rozbitý. Od té doby se jim vyhýbám jak to jen jde.

malyparanoik*
hodnocení

0x

Vyjádření EMOSu nemám v ruce, tak se k tomu raději nebudu dál vyjadřovat. Nějaké zázračné doplnění odporu kamsi...to nechte být, kdyby to bylo tak snadné, udělaly by to už ty čínské děti co vyrobily Vaše staré hodiny...

V zásadě máte dvě možnosti. Buď pořídit nesmrtelný šunt. (provozuju jich doma 6ks už léta letoucí, některé dokonce venku na dešti a mrazu, protože bych rád aby se už konečně rozbily a mohl jsem pořídit jiné. Bohužel, tyhle křápy přežijou snad všechno... Za těch cca 7 let se "rozbil"jediný, to když ho rozkousal pes.) Nicméně šunt je šunt a můžete mít míň štěstí než já.

Nebo se vydejte cestou vyzkoušené kvality a trochu si připlaťte.

hodnocení

0x

Těžko se dnes dá sehnat relátko co se alespoň jednou "nepřilepí" u iduktivní zátěže, doporučuji nahradit pomocí SSR.

jenicek*
hodnocení

0x
Myslíte že je na to SSR(solid state relay) vhodné?

A proč ne? Navíc lze použít SSR, které spíná v nule a omezí se jakékoliv rušení A/V techniky při sepnutí.

olda*
hodnocení

Tak mě hodiny vyměnili a budou to řešit s technikem od Emosu čím to může být.

hodnocení

0x

Setkal jsem se z X hodinama Emos a na žádných jsem zatím neviděl vadné relé. Jen se mi stalo že jsem měl cca před 20 lety hodiny Grasslin, tehdy cca za 1400CZK na spínání kulmy na vlasy cca 20W a po roce mi odešlo relátko které jsem si hravě vyměnil... Jinak většinou když má relé třeba 16A činnou zátěž, tak indukční má okolo 2-4A viz katlogový list... Jestli spíš v těch spínačkách není za každou cenu použitý nějaký šunt..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]