Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s jednotlivými výrobci TV.
Abych to trochu upřesnil, tak hodlám koupit nějaký 32 (40) " televizor do ložnice. Důležitá je pro mě hlavně kvalita celkového provedení a také obrazové podání. Moderní funkce SMART TV klidně oželím, ale chtěl bych TV na dobu delší, než je záruční doba.
Mezi mé kandidáty patří TV Panasonic (např. model TX-40ES513E) montované v ČR. Dále preferuji značky LG nebo Samsung. Na TV Samsung jsem ale četl reference, že se jejich kvalita snížila a je tedy třeba při výběru jít minimálně o modelovou řadu výše. Navíc co se životnosti týče, tak prý jsou "načasované" na záruční dobu.
Děkuji za každý příspěvěk či radu.
Spousta lidí bude tvrdit že to tak není, a je to věcí náhody. Já tvrdím že to tak je a TV nemají delší životnost než maximálně pět let. Je tedy počítat s financemi tak, aby se mi vyplatilo ji za pět let vyhodit, nebo, pokud to umím, opravit.
Já Samsungu nedůvěřuji ohledně elektroniky. Panely dělá výborné, ale ostatní je katastrofa.
Dobrý den, máme TV Philips 32PFL7403D - vyrobena v Polsku, koupena v roce 2008 a bez jediné závady i ve formě stále funguje. A pak se v tom vyznejte . Zdravím!
Tzv. udržitelné zastar/... řeší už i EU; třeba tady a tady informace o "Nejlepší postupy v oblasti zabudovaného zastarávání a společné spotřeby"
VYSVĚTLUJÍCÍ PROHLÁŠENÍ
Udržitelnost zboží, výzva pro spotřebitele
Otázka udržitelnosti zboží má různé úrovně:
– nedostatečná odolnost a opravitelnost výrobků,
– životnost softwarů v informatických produktech,
– informace dostupné kupujícímu.
Důvěra spotřebitelů v odolnost výrobků klesá. K tomuto poklesu přispěla nízká kvalita nízkonákladových výrobků a medializace případů, které jsou sice skandální, nicméně samy o sobě okrajové. Sdružení francouzských spotřebitelů nedávno provedlo průzkum, z něhož vyplynulo, že 92 % respondentů je přesvědčeno o tom, že domácí elektrospotřebiče a výrobky vyspělých technologií jsou záměrně navrženy tak, aby neměly dlouhou životnost.
Komise se chystá prověřit, jak státy chrání spotřebitele
Záměrné snižování životnosti výrobků vnímá jako problém i Evropská komise. Má podle ní negativní dopady na spotřebitele, životní prostředí i férovou soutěž. Z tohoto důvodu jsou v evropské legislativě prostředky, které mají podobné praktiky potlačit. Například Směrnice o ekodesignu obsahuje požadavky na delší životnost výrobků, a ty jsou zároveň obsaženy i v pravidlech pro elektrické a elektronické odpady... odsud
Moje zkušenost - starší výrobky vydrží déle, nové - třeba dva, tři roky staré, mají většinou problém...
Názory, se kterými souhlasím...
Kurvítko zcela jistě existuje, ale ne tak, jak si ho lidé představují. Není to rozbuška, která by podle kalendáře zničila zařízení. V říši mobilních telefonů máme jeden ukázkový případ – smartphony s napevno vestavěnou baterií. Při denní periodicitě nabíjení je takový přístroj celkem přesně naprogramovaný k pomalému umírání. Začne to být znát po nějakých dvou letech, po třech letech je život s takovou baterií o nervy. Výměna je možná, ale je drahá a ani autorizovaný servis už přesně sesazený a speciálními lepidly slepený telefon nedá dohromady ve stoprocentní kondici.
Nejde o to, jestli jsem přesvědčen, že kurvítka existují, nebo nikoli. Když lidé ještě před několika málo desítkami let vyvinuli skutečný výrobek, rozhodně nepomýšleli na pojem, jako je naše dnešní životnost. Vezměme si parní stroj.
Sám vlastním spotřební elektroniku od nejmenované firmy – receiver, tape deck, CD. Je z roku 1990. Dodnes všechno funguje, asi před čtyřmi lety začal chrastit potenciometr ballance. Rozebráno, prostříknuto, vyfoukán prach, prohlídka, jestli není "nafouknutý"některý elektrolytický kondenzátor – negativní. Za tu dobu jsem vystřídal pět různých počítačů a bezpočet telefonů, přestaly fungovat. No comment.
"Pokud chcete kvalitní tv, tak jedině smart"
Označení smart tv znamená jen a pouze to že ji lze připojit k internetu (podobně jako smartphone), nemá to nic společného s kvalitou či nekvalitou tv. Koukám že ty tomu taky rozumíš jak koza petrželi, pepane..
Nejdřív si o tom něco zjistěte, než začnete poučovat. Samozřejmě vím, že Smart má připojení k internetu. Jenže právě do těchto TV dávají kvalitnější 100hz panely a do těch "hloupých" pouze 50hz. Navštivte u Vás v okolí nějaké elektro a nechte si předvést rozdíl nativního panelu 100 a 50hz. Dále smart tv si sama stáhne nový firmware v okamžiku, kdy vyjde a Vy se nemusíte o nic starat...
Cituji z článku:
" Možná by řada z vás včetně mě ocenila hloupou televizi, která poskytuje krásný obraz, zatímco všechny technologie (chytré funkce a tunery), které brzy zastarají, by obstarávala externí krabička. Takovou televizí byl ještě někdy před dvěma roky jeden model Philipsu, ale dnes už na trhu nejsou. Kvalitní obrazovky se "bohužel"vždy pojí se Smart TV."
Měl jsem Samsunga smart ,po 1,5 roce vadná obrazovka,výměna v záruce(pokud bych ji platil tak 15 000 kč),přesně po dalším 1,5 roce znova vadná obrazovka,záruka už nebyla ,výrobce to nezajímalo,prý mi dá slevu 5% slevu na novou,takže TV Samsung za 25 000kč šla po třech letech do sběrného dvora a do obýváku nový Panasonic který doufám vydrží déle...
Tak, tak ty doby jsou iž dávno pryč, kdy se vyměnil odpor, kondík,
opraváři měli plánky kde co měřit, ty dnes výrobce právě proto nedodává
Mění se celé bloky a nedej bože zdroj a jak píše Pepa oprava se nevyplatí
Je doba trhu, aby sis koupil nový výrobek, natož když se snažíš ušetřit a koupit lacino
Tak tedy také záleží na štěstí, na který výrobek kápnete, jak dlouho denně jede atd
Přepěťová ochrana jako u počítačů zaručí také svoje
drtikolem:
ty doby pryč nejsou, nejčastější závadou jsou právě nafouklé kondenzátory. Proč nedejbože zdroj? To je ze všech bloků v TV nejsnáze opravitelné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.