Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezistor v motoru - fén Em521

Od: em521 odpovědí: 11 změna:
Dobrý večer, vyhrabal jsem fén Em521, má synchronní komutátorový motor s uhlíky, jsou tam dva rezistory - 4k7 350v a 15k 350v, 4k7 byl zlomený, v elektroprodejně mi bylo sděleno že potřebují vědět watty rezistoru. Ty nevim tak jsem koupil 4k7 2W - odpovídal cca velikostí. Ptám se tedy, jak mám vědět kolik W odpor tam má být, co tam vlastně dělá a esi nevadí tenhle 2W. Moc děkuju.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsou to keramické odrušovací kondenzátory hodnota je 4.7nF a 15nF s max. napětím 350V

Rezistory tam nemají co dělat *smich*

em521
hodnocení

Asi máte pravdu. Vrtalo mi hlavou co by tam dělaly rezistory a proč tam neni odrušovací kondík. Ten 4,7 nf tam nemusí bejt ne? Když se dnes už na analogu nevysílá...

hodnocení

1x

To jsou obyčejné kondenzátory, ale staršího provedení... Tady se používají k odrušení...

em521
hodnocení

A není problém když jeden tam nebude (nebo rovnou oba). Dneska se už v analogu nevysílá, takže si myslím že by to nemusel být takovej problém, snad jen pro rozhlas. Mohou tyto kondíky vybuchnout?
nikdo*

A vy si myslíte, že není třeba odrušovat? Je. A vždycky bude. Není na světě jen digitální TV. Až vám zazvoní u dveří odrušovací služba ČTÚ, tak se nedivte. A stačí jeden jedinej naštvanej uživatel analogu, který si ji na Vás pozve.

em521
hodnocení

A můžou tyhle kondenzátory bouchnout?

Tak ten určitě nebouchne, toho bych se nebál a odrušovací služba určitě taky nedojde, protože takového svinstva co je v sítích nainstalováno to by nikdo nestíhal, slušností je mít odrušení v pořádku a analogové vysílání snad už ani není ne?

nikdo*
hodnocení

0x

Jste si opravdu jistý, že to jsou odpory a ne kondenzátory? Foto by nebylo?

em521
hodnocení

Právě že to nechápu, jsou to vážně rezistory.
Rezistor v motoru - fén Em521
Rezistor v motoru - fén Em521 #2

hodnocení

0x

A co třeba tento rezistor?

doplněno 22.03.18 21:32:

bmbx nevím, o čem jsem přemýšlel, jedině kondenzátor...

em521
hodnocení

Já koupil 4k7 2W. Odpovídal přibližně velikostí. Starý odpor byl označen pouze 4k7 350V=. Motor fénu má příkon 40W. Jen nevím jak mám vědět správný počet wattů u toho odporu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]