Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokosná pila

Od: eugen odpovědí: 6 změna:

Má tu někdo praktickou zkušenost s pokosnou pilou, jako je například tato?

mall.cz/...

Zajímala by mě takováhle situace. Řekněme, že pilou řežete, zakracujete prahy na 600mm, zjistíte následně, že potřebujete ufláknout ještě zlomek milimetru z oněch 600mm..ne prostě ani celý záběr kotouče, který má cca 2mm, půjde tohle realizovat takovou pilou jak v odkazu nebo z nějakého důvodu nepůjde? Prostě to chci jenom "líznout"místo dodatečného broušení...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Při troše šikovnosti klidně uřízneš třeba jen půl milimetru.

hodnocení

2x

Ta Einhell je naprosto stejná jako lídlovská Parkside

skrblik.cz/...

akorát to v Lidlu pořidíte kapánek levnějc *smich*

Co se týče použitelnosti - jsem profík truhlář a pro mě je pro profi použití TOP jiná pila, ale na domácí šmrdlání máme pokosku Parkside v dílně s tátou už několik let a vůbec to není špatný strojek. Doporučuji.

Co se týče řezání prahů - obecně je dost zásadní kotouč - na příčný řez to chce stříďák s patřičným počtem zubů.

Ono se obecně dost zveličuje význam značky strojků - docela mě rozesmála nedávná debata zde na poradně kde se řešily pokosovky Metabo / Makita a argumenty diskutérů mě docela pobavily.

Ono je to asi tak, že pokud člověk má trochu citu pro materiál, tak není problém i s levným strojkem odvést spoustu kvalitní práce. Jak nám říkali v učení - je to hlavně o rukách...

eugen
hodnocení

Je vidět, že se vyznáte. Také jsem si při výběru všiml, že ta kovová těla jsou stejná, liší se pouze barvičky a to je také důvod, proč jsem se nenachal zlákat předraženymi značkami..

barbakan*
hodnocení

0x

Můžeš to jen líznout nebo odbrousit práh. Motorovkou taky ulízneš tolik, kolik potřebuješ.

doplněno 22.03.18 19:39:

Pokud budeš lízat ten práh, tak ho dej horní stranou nahoru, jinak se ti může vyštípat.

No nevím, Barbakan, ale použití řetězové pily vidím spíše jinde, než v krácení prahů. A co se týče řezání na pokosce - KAŽDÝ obrobek se při řezu pokládá pravačkou nahoru.

barbakan*

Motorovka byla příklad při krácení trámu u tesařů, nikoliv prahů,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]