Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit motor z pračky

Od: motorak odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, marně se snažím vypátrat jak zapojit starší motor z pračky který chci použít jako pohon čerpadla na možnost 16 pólů .Bohužel nevím který drát do čeho vede.jedná se o motor DPC 112-2/16 sR další info na foto. Nevím zdali by nešel zapojit i na tři fáze. Prosím tedy o nějakou radu či schéma nebo návod...
děkuji

Jak zapojit motor z pračky
Jak zapojit motor z pračky #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenicek*
hodnocení

0x
Na tři fáze ho NEZAPOJUJTE,protože je určené na 230v(1fáze+nulák)! Na 400v dlouho nepoběží a nebo vyletí jističe. Chce to proměřit odpor jednotlivých vodičů mezi sebou a kostrou motoru. Pokud nevíte jak to udělat,poproste souseda/kamaráda ať to udělá. Jasný?

jenicek*
hodnocení

0x
Být vámi, ten motor bych hodil do šrotu,bůh ví v jakém je stavu. Myslím si,ale můžu se plést: modrý-středy vinutí(N)
žlutý č.1-pomalý běh (vinutí č.1)
žlutý č.2-rychlý běh (vinutí č.2)
růžový-termostat(tepelná pojistka)
zelený-ukostření(uzemnění motoru) !NA KOSTRU VŽDY ZELENOŽLUTÝ!
modré z motoru - modrý z kabelu(N)
žlutý č.1 - hnědá/černá přepnutá fáze z kabelu(L)
žlutý č.2 - hnědá/černá přepnutá fáze z kabelu(L)
růźový - nezapojen
zelený - zž vodič z kabelu(PE)

jenicek - Ono to tak jednoduché nebude. Tyhle motory mají mimo pomalého a rychlého běhu ještě taky revers. Jak byste při Vašem zapojení přepínal chod vpřed/vzad? Kam byste připojil kondenzátory? Podle štítku tam jsou potřeba.

S tím, že by tomu motoru bylo nejlépe ve sběrném dvoře ovšem naprosto souhlasím.

jenicek*
hodnocení

0x
K čemu je podle vás ten růžový a hnědý?

ja1
hodnocení

0x

Dobrý den, snad vám to pomůže:

Omlouvám se za kvalitu - mám to v počítači v .pdf-ku, tak jsem musel vyfotit obrazovku a poslat jako obrázek.

Jak zapojit motor z pračky #3
motorak
hodnocení

Dobrý den velice si vážím vaší pomoci, vyhodit do šrotu ho zrovna nechci, protože se mi velice hodí možnost 320 otáček což je ideální. kondenzátor původní přímo k němu mám - 10 uF . Zkusím vaše návody.
Jak zapojit motor z pračky #4

jenicek*
hodnocení

0x
Kolik má ten kondík uF?

jenicek*
hodnocení

0x
Aha , 10uF,omoluvám se ,přehlédl jsem to. :)

elektrikarr
hodnocení

0x

Ukažte fotku toho prase.e,kreré ten motor takhle ustřihlo !

jenicek*
hodnocení

0x
Myslíte,že ty dráty by šly nastavit "čokoládou" nebo wago svorkou?
majsterjoe*
23.03.18 11:49

wago ne

jenicek*
hodnocení

0x
Nechci být zlý,ale radši ho hoďte do šrotu a najděte si jiný,který je v dobrým stavu,který nemá ustřihlé vodiče a není zrezlý.

jenicek*
hodnocení

0x
Tak to vypadá,že tazatel zjistil zapojení motoru. Ukážete nám zapojení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]