Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

5.1 audio k televizi

Od: martas01 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, přes audio jsem lempl, poradíte mi někdo jak to funguje? Když si koupím domácí kino, ke kterému budou 5.1 repráky, a zapojím ho bude pak přes repráky hrát i normální vysílání v TV? Nebo když si v TV pustím třeba něco z HDD? Pokud ne jak jinak by to šlo vyřešit? Musel bych koupit jen 5.1 repráky a ty zapojit k telce?
Předem díky moc, na tohle jsem fakt lempl

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

TV vysílání určitě nebude hrát v 5.1.

Z HDD ale pokud máš film v tomto formátu,a pokud propojíš domáci kino s TV potřebným audio kabelem, pak ano, hrát to bude. V opačném případě, stejně jako z TV vysílání bude hrát pouze stereo zvuk.

doplněno 19.03.18 14:11:

ano, některé domácí kina dokážou pustit zvuk ve všech repro, ale nebude to tzv zvuk 5.1. (rozumíme si - zvuk vrtulníku postupně od středu zleva do prava, koncert kdy slyšíme z předního repro zpěv a ze zadních publikum apod.)

Ale rozhodně hlasitost se zvýšívíce než obyčejný poslech z TV.

martas01
hodnocení

Jasě to chápu, že normální vysílání nebo třeba hudba by byla jen ve stereu, ale jestli to vůbec bude hrát ve všech 5 reprákách :) jde mi hlavně o to abych slyšel lépe, jelikož mám telku dost daleko od sebe, takže abych si mohl dát repráky po pokoji, 5.1 zvuk stejně nespíš moc využívat nebudu

hodnocení

0x

Dobrý den. Ano bude Vám to hrát ze všech repráků. Já to tak mám. Jen přepnu na DO od domácího kina tlačítko TV a je to. Pak si tam mohu vybrat z možností music, stereo, multi, pro- logic, movie nebo surround. Při přepnutí na surround a multi to hraje ze všech repráků, ale pravé 5.1 to není. Nicméně zvuk je to dobrý.

jofa*
hodnocení

0x

Nastavení Pro logic Vám bude simulovat 5.1 kanál. Jinak ze satelitního vysílání jsem často poslouchal 5.1 . Na německém Premiere spousta známých filmů. Mám dojem, že i Nova seriál Ulice šel v 5.1

martas01
hodnocení

Super takže když si koupím domácí kino nebo jen repráky v 5.1 a nějakým stylem to správně zapojím (s tím se budu muset taky poprat) tak to pofrčí. Super díky moc všem za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]