Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení dvou reprobeden

Od: danton* odpovědí: 11 změna:

Zdravím.

Mám zesilovač Marantz PM6006, repro Magnat Monitor Supreme 2002 a Magnat Monitor Supreme 202. Když při zapojení do A mám Supreme 2002, do B Supreme 202, řežim A+B, zesilovač cca po 5 minutách na třetinovou hlasitost se vypne. Zaúřaduje ochrana. Při nižší hlasitosti jede furt dál. Impendance na repro je nic neříkajících 4-8 ohm.

Ptal jsem se pěti prodejců a ti mi doporučili zapojit Supreme 2002 + Supreme 202 do serie na levý A, to samé na pravý A a bude to v pohodě. Co si o jejich řešení myslíte?

Díky.

doplněno 02.05.18 10:05:

Tak se nakonec našel jeden rozumný prodejce našel a poradil.

"Vaše repro umí pracovat jak ve čtyřech, tak i v šesti i osmi ohmech.

Váš zesilovač při zapojení A+B vyžaduje reprosoustavy s 8-16 ohmovou zátěží, čemuž Magnaty plně vyhovují. Pokud zafunguje ochrana zesilovače není to proto, že jsou bedny nebo zesilovač nevyhovující. je to nejspíše proto, že někde v signálové cestě máte závadu. Buď špatné propojení, nebo špatně zasunuté banánky, vadný reprokabel nebo něco podobného.

Vyzkoušejte funkčnost zesilovače a hledejte, kdy začne ochrana zapínat.

Odpojte vše, kromě jednoho páru beden a jako zdroj připojte něco, co normálně připojeného nemáte, třeba TV a vyzkoušejte různé úrovně hlasitosti. Pokud se závada projeví, zkuste i druhé bedny a pak i oboje současně a bude-li i tam, tak zkuste jiné reprokabely. Pokud to nepomůže, je vada v zesilovači a pak bych doporučil se obrátit na servis."

Tak skončil v servisu, tam něco objevili a od té doby šlape jak hodinky na stejných bednách v režimu A+B. Taky potvrdili, že tyto bedny 4-8ohm jsou vhodné pro A+B 8-16ohm.

Zapojení dvou reprobeden
Zapojení dvou reprobeden #2
Zapojení dvou reprobeden #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

No to není nic neříkající 4-8 ohm. Tam máte tabulku u zesilovače A+B 8-16 ohm a Vy tam zapojujete 4-8 ohm. Není divu. že časem ochrana vypne při větším vybuzení. Když to zapojíte do série tak to máte repro 8 -16 a zesilovač 4-8 ohm na kanál a to je o něčem jiném.

doplněno 17.03.18 14:42:

oprava zesilovač 4-16 na kanál.

danton*
hodnocení

Já bych čekal parametr na bednách 4, nebo 8 ohm. Ne 4-8 ohm. Ale i tak repro mají uvedené 4-8 (takže osmička tam je) a zesilovač 8-16 (osmička tam taky). Ale to je asi jen můj blábol.

Takže podporujete jejich doporučení velkou a menší bednu do série na jeden kanál?

Díky.

jofa*

Já bych doporučil jen 3pásmový magnat 2002 a to jednu na levý a druhou na pravý kanál. A nebo B

danton*
hodnocení

Díky za nepotěšující odpověď. Menších Supreme 202 se nechci vzdát protože se jedná o velkou místnost, takže mají své opodstatnění.

jofa*

Sice jsem to nikdy nezkoušel jak by to hrálo, ale ve snu by mne nenapdlo tam dávat do serie ještě jednu bednu k tak vesměs kvalitní Magnat 2002.

danton*
hodnocení

Můj předchozí zesilovač DENON PMA-720AE v A+B zapojení těchto beden neměl problémy za celých 3/4 roku, než jsem ho přesunul na barák. Tak jsem si říkal, že když má Marantz stejné parametry na výstupu, tak to bude v pohodě. Asi má Denon horší ochranu že nezareagovala.

Gebruikte luidsprekers Impedantie
A 4 – 16 Ω
B 4 – 16 Ω
A en B
8 – 16 Ω
Tweedraads aansluiting
4 – 16 Ω

jabraka*
hodnocení

0x

Co se týče reprobeden.jedna je dvoupásmová,druhá třípásmová.S basreflexovým systémem.Frekvenční rozsah je samozřejmě zákaznicky vylhaný.Bývá obvykle ve slyšitelném spektru 18 - 18 000Hz.Ostatní rozsah,objektivně měřený,bude s poklesem o více jako 20%Údaj 100 - 200W,je přebuditelnost,tedy kolik lze ze zesilovače do beden hulit výkonu,než se rozsype.Sampzřejmě Maranz při výkonu 40 W je vybudí dostatečně.Jen jsem nepochopil,ty dvě bedny chceš zapojit najednou,nebo máš dvě dvojice?Rozhodně zesilovač má na kanálech vyvážení výkonu.Takže by asi špatně reagoval na zapojení do každého výstupu něco jiného.

JABRAKA

danton*
hodnocení

Na každý kanál 2002 + 202 do serie mi doporučili páni prodejcové.. Mám prostě pár 2002 a pár 202.

hsss

Sice to nějak hrát bude, impedance bude taky dobrá, ale sériově by to chtělo použít zcela stejné soustavy, jak jsou různé budou se ovlivňovat.

jofa*

Hrát to bude, ale nakolik to "rozhází" zvuk u reprosoustav, kde jsou pásmové propusti,vyhybky, parametry stavěny na impedanci reprosoustavy a typy reproduktorů. to si netroufnu napsat.

danton*
hodnocení

Můj předchozí zesilovač DENON PMA-720AE v A+B zapojení těchto beden neměl problémy za celých 3/4 roku, než jsem ho přesunul na barák. Tak jsem si říkal, že když má Marantz stejné parametry na výstupu, tak to bude v pohodě. Asi má Denon horší ochranu že nezareagovala.

Impedace Denonu:

Gebruikte luidsprekers Impedantie
A 4 – 16 Ω
B 4 – 16 Ω
A en B
8 – 16 Ω
Tweedraads aansluiting
4 – 16 Ω

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]