Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu , cim muze byt zpusobeno hazeni bubnu u pracky SIEMENS . Pracka je stara asi 6 let , v posledni dobe zacal pri odstredovani extremne hazet buben . Hazeni bubnu je patrne ale i bez pradla - kdyz zatocim bubnem rukou , je tam odchylky hazeni asi 20mm . Dekuji predem za radu
Může to být způsobeno zničenými ložisky nebo ohnutou hřídelí.
Sundej zadní kryt pračky a sundej řemen mezi motorem a bubnem.
Pak když otočíš bubnem, tak pokud uslyšíš rachot kuliček, tak to jsou špatný ložiska.
Když za buben chytneš a zkusíš ho zvedat a bude tam vůle, tak to jsou zase špatný ložiska.
To že by buben házel 20mm jsem ještě neviděl. Takže po rozmontování musíš zkontrolovat, jestli není ohnutá hřídel nebo ohnuté uchycení bubnu na hřídel.
Diky vsem za odpovedi . Zjistil jsem , ze je znicene lozisko a navic je deformovany vnitrni rantl bubnu . Ty 2 cm tedy nehazi hridel ale ten vnitrni okraj bubnu , ktery zachytava o tesnici gumu dveri ( pracka ma predni plneni ) . Jak se ten rantl bubnu mohl takhle ohnout mi neni jasny - asi se tam pri odstredovani neco zachytilo a vzpricilo . Opravovat to nebudu , poridim novou pracku .
Pokud chcete vyloučit elektronickou (softvarovou) závadu, zkontrolujte při praní u ždímacího procesu, jestli má pračka funkční vyvažovací systém. Poznáte to tak, že při odsřeďovacím programu dělá pračka "pokusy". To znamená, že při ždímání roztočí buben (nikoli na plné otáčky) a pokud není prádlo vyváženo, zastaví a zkouší znovu a znovu až do doby, kdy je to správně (obvykle pokaždé na opačnou stranu). Ještě se doporučuje prát přibližně stejný hmotnostní poměr jednotlivých kusů prádla. To znamená, že pokud tam dáte dvoje trenky a jednu bundu, tak je to špatně.
Je to pračka, která se plní z hora nebo z boku?
Pračky plněné z hora mají buben ve 2 ložiskách a nám se stalo, že jedna oska se z bubnu uvolnila.
Pokud je plnění z boku, tak je jen jedna hřídel. Pokud háže pravidelně ve stejném místě, tak je hřídel ohnutá, ale pokud se kýve i bez otáčení, tak je špatné ložisko, nebo je ložisko uvolněné.
Dotaz, jestli se dá ohnutá hřídel, nebo vyosení bubnu vyrovnat - jestli se to už někomu podařilo? Mě hází o 4 mm, ale s prádlem při vyšších otáčkách škrtá o vnější buben. Stalo se to tak, že se do prostěradla nabalilo všechno zbylé prádlo do jedné koule a při ždímání na 1000 otáček vnitřní buben škrtal o vnější. Teď se bojíme, že se to při opakování tak zasekne, že to dočista vybuchne. Jedná se o AGV Lavamat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.