Zdravím, při nabíjení mob.tel.vznikl problém baterie nejde nabíjet stáhnul jsem aplikaci ampere a zjistil jsem že při zapojení nabíječky je hodnota proudu 950 ah ta pak hned klesá a během 3 min je hodnota nabíjení pouze 30 ah.tedy nenabíjí. Vyzkoušeny dvě baterie a 4 nabíječky a problém je stále stejný. Nevíte, kde by mohl bejt problém? Díky petr
Neznám jednotku "ah". Znám ampéry "A", znám Ampérhodiny "Ah". Hodnota proudu se udává v Ampérech a ne v "ahách". Při nabíjení neklesá napětí (udávané ve Voltech "V"), ale klesá nabíjecí proud (v Ampérech) s tím, jak stoupá napětí nabíjené baterie. Takže při začátku nabíjení je proud 950 mA, pokud během 3 minut klesne na 30 mA, pak to svědčí o tom, že odešla baterie (správně akumulátor). Takže nejspíš nový akumulátor a nezabývat se věcmi, kterým patrně vůbec nerozumíš.
Klidně může být chyba i v nabíjecí části mobilu, už jsem se s tím setkal a neopravil. Baterie je potřeba proměřit jakou mají kapacitu. A k tomu je potřeba aspoň nějaké vybavení. Třeba nějaká modelářská nabíječka článků lipo s měřením kapacity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.