Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objektiv pro Canon

Od: upii odpovědí: 12 změna:

Dobry den, jaky je nejvhodnejsi objektiv pro Canon 1000d pro foceni portretu, predevsim v exterieru? jsem v zrcadlovkach uplny novacek a potrebuji veskere info..

Dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neví kolik chcete investovat, ale doporučuju Canon EF 70-200, pokud se vá zdá drahý tak je to relativní, jeho kvalita je v celé délce ohniska stejná. Jinak se tázejte dál. Pokud jste kupoval jenom tělo, tak je možností víc.

upii
hodnocení

Bylo to s efs 18-55mm a 75-300mm :)

Já na portréty používám f 120 . Je to na focení portrétů akorát. Zoom je dobrý, ale v některých momentech velký a těžký, což je pro stabilitu a udržení delšího času dobré. Záleží jak se naučíte s takovým sklem pracovat. Pokud budete používat stativ, tak to tříkilo můžete klidně používat.

upii
hodnocení

a jak daleko (priblizne) stojite od fotografovaneho objektu, kdyz pouzijete f120? vim, ze to je o zkusenostech a citu, ale nejaka odpoved by na to mohla byt :)

záleží co fotím koho fotím a jak chci využít hloubku ostrosti. Příklad se sklem 120, fotím portrét obličeje ze dvou metrů a při využití hloubky ostrosti a využití patřičné clony tak, že nos je ostrý a vlasy mají už rozmazaný nádech a opačně. Ale to je již kapitola o focení. Je to otázka každého fotografa, jakým směrem se bude ubírat a taky co mu bude nejvíce pasovat. Říká se, že fotograf se musí vyhranit a najít.

upii
hodnocení

dekuji za odpovedi, urcite jsem si z toho neco vzala :) pekny vecer

paninaro*
hodnocení

0x

Nevím jak ostatní, ale pro nejobyčejnější zrcadlo canon 1000D by krásnou službu bohatě udělala pevná 50ka F1.8, kterou seženete novou! pod tři tisíce. Já s ní fotím portréty venku přes rok a lezou z toho krásné snímky. Kupovat nějaké nekvalitní zoomy za pár tisíc nebo špičková skla za desítky tisíc jak tu někteří radí je pro začátečníka podle mě hloupost.

Chápu vaše výhrady, ale tady na poradně se snažíme odpovídat na konkrétní dotaz, protože se několikrát stalo, že se tazatel vyjádřil ve smyslu co je nám do toho jestli na to má. Pokud se zahájí debata o cenách, tak potom to dává prostor pro další debatu.

paninaro*

To sice má určitou logiku, ale když v příspěvku tazatel jasně zmiňuje, že se ve focení nevyzná, a koupila se canon 100d, nejlepvnější co lze, tak asi nebude kupovat objektiv za 50 K protože na to pravděpodobně nemá. Ale možná měla zmínit cenu, do které se chce vejít, co já vím, lidi jsou různí a kupují si kolikrát i blbosti, jen aby to měli...

numi*

Ano, souhlasim...ten objektiv je na portrety vyborny, a velke plus je cena a svetelnost...a presto relativne kvalitni.

doplněno 19.10.09 10:08:

omlouvam se, reakce patri k "paninaro®" jsem se ukliknul, diky:)

martin29*
hodnocení

0x

Pro zrcadlovku je samozřejmě nejlepší objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností. To je sklo které nezoomuje a tím je právě výsledný obraz kvlitnější. Například 50ka nebo 80ka. Takže určitě pro portréty jednoznačně pevné, nezoomující sklo, to vám i řekne každý kdo o tom něco ví. A ještě jedna rada. U výrobku objektivu se uvádí tzv. světelnost, čím menší číslo tím lepší, ale taky dražší. Ale výsledek je neporovnatelný. Ale takový sklíčko může taky stát 10 000 i víc. Ale pro běžný požití stačí někde kolem 5000 nevím přesně teď jsem to nějaký čas nesledoval. Hodně úspěchů při focení přeji..

weaving
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]