Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytý program na foťáky Canon

Od: jamra® odpovědí: 1 změna:

Ahoj rádci,

před pár lety jsem našla do foťáků Canon jakýsi skrytý program nebo možná už ve foťácích je, jen se zapíná jiným tlačítkem než on/off...
"Program/nastavení" umělo samozřejmě více věcí, ale já jsem ho našla a používala pro focení timelapse. Byla možnost vybrat časový interval, ve kterém foťák vyfotil fotku a člověk u toho nemusel stát se stopkama...

Nevíte jak tento program/nastavení vyvolat? Našla jsem to určitě někde na netu společně s popisem nebo návodem.
To nastavení bylo takový šedivý, co si vybavuju.

Nevíte někdo?

Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Časosběrné fotografování odsud

Při časosběrném fotografování je třeba pořídit dlouhou sekvenci snímků v pravidelných intervalech. Pořizování snímků lze řídit třemi možnými způsoby:

K pořízení časosběrné sekvence snímků v pravidelných intervalech lze použít software EOS Utility, a to připojením fotoaparátu přes kabel a ovládáním závěrky pomocí počítače PC nebo Mac.
S některými fotoaparáty EOS lze použít ovladač s časovačem Canon TC-80N3, který uvolňuje závěrku v naprogramovaných intervalech.
Fotoaparát EOS 7D Mark II obsahuje v nabídce funkci intervalového snímání, takže můžete nastavit fotoaparát tak, aby pořizoval snímky v předem definovaných intervalech.

pak ještě...pokud se ovšem jedná o "časosběr"...

dále

firmware pouze pro přístroje Canon: CHDK pro kompakty a Magic Lantern pro zrcadlovky... odsud...zkuste si to přečíst celé...více o time-lapse, stačí vybrat, která část vás zajímá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]