Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání z kabelovky

Od: sparcus® odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jak vyřešit nahrávání pořadů. Mám novou tv samsung UE 32 EH4000 a kabelovou tv. Potřebuji vymyslet jak nahrávat pořady z tv a zároveň se dívat na jiný pořad. Dřív jsem měl CRT tv a klasické video . Toto bylo propojeno se stb od kabelovky.

Dnes mi kabelovka dala kartu přímo do TV a stb jsem vrátil. Takže nemohu použít video a nahrávat jiný program, než sledovaný. Mám si pořídit ještě satelit nebo dvd rekorder s hdd nebo existuje nějaký stb-c? Děkuji za ödpovědi.

Sedlák Milan

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

K připojení na UPC kabel je potřeba zařízení, které s tímto připojením bude umět pracovat - obecně ne každá DVB-C tuner ´spolupracuje´ (viz - upczone.cz/... )... Pro recorder (ať už HD či DVD) to platí také...

Satelit je jiné připojení (také možné, ale nevyužiješ UPC)... V tom případě by ale bylo možné použít i DVB-T STB a např. pokojovou anténu...

doplněno 19.12.12 17:29:

Ano - STB pro DVB-T a pokojová anténa umožní příjem pozemního digitálu... Ale ne příjem UPC kabelovky, tam je nutný STB...

"Staré video"je analog, přímo digitální signál nezpracuje...

hodnocení

díky za odpověď,ale moc tomu nerozumím, to jako, že bych na pokojovou antenu a stb dvb-t chytal pozemní digitál?

Tím by vlastně vznikl druhý příjem a pak by šlo nahrávat na staré video?

stirecek*
Ano stačí koupit dvb-t tuner plus anténu a nahrávat z pozemního vysílání. Ja mam od upc setobox s hardiskem, pak můžu nahrávat dva programy současné a na třetí se divat. Kdyz ho seženes pod rukou, vyhoda, ale karty maji sparovane, takže musíš ho sehnat i s kartou.

hodnocení

0x

Podle tohodle obrázku by to mělo fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]