Nejste přihlášen/a.
Jak je to daleko od vašeho pozemku? V tom odkazu výše, je napsán dosah 12m. Ultrazvuk člověku škodí, ne že neškodí, jak se píše v tom návodu. Způsobuje bolest hlavy, nesoustředění, špatný spánek. Tohle kdyby spustil soused, tak první co by mně zajímalo, jestli nejsem vystaven ultrazvuku já, na hranici mého pozemku. Takže bych navštívil příslušný úřad, asi?hygienu? nebo odbor životního prostředí a požádal o přeměření úrovně. No a pak by se vidělo.
@masterjoe: Proč ta ironie? To je na ultrazvuku to nejhorší. Že není slyšet, a přesto škodí. Otázka je jen, v jaké úrovni ho máte na svém pozemku. A psi ho určitě slyší, i kdyby byl v normě. A detekovat se Ultrazvuk dá, stejně jako každý jiný zvuk. Jen to chce to správné vybavení.
@masterjoe: Proboha už tu přestaň roznášet ty zdraví nebezpečné teorie. Je velký rozdíl mezi tím, co člověk slyší a tím, co tělo vnímá. Člověk, stejně jako zvířata, ultrazvuk neslyší. Ale tělo ho vnímá a reaguje na něj, stejně jako na každý jiný hluk. A ty povídačky o 22 a 28kHz si strč za klobouk. Když tě zavřu do auta se zapnutým ultrazvukovým senzorem, kterej neběží ani na 22, ani na 28kHz, ale na 40kHz, tak ti za hodinu bude třeštit hlava, a nebudeš vědět proč. Proč asi tak? Co myslíš? No přeci z té neškodnosti ultrazvuku.
Já se jen divím, že je tyhle mašinky dovolený provozovat venku, a ještě se chlubit dosahem. To je normální týrání psů a koček.
tak to by mě zajímalo jak zjistíš že to soused pustil. Začneš kňučet a podhrabeš se pod plotem pryč?
A co tak všudepřítomný signál, elektrosmog, wifi, telefonní signál mobilu? To vám nevadí?
Chápu že máte o syna strach, ale všeho s mírou. Nepřehánějte to
Pokud váš syn není jezevčík, tak nic neuslyší
Tak je trochu teorie, ultrazvuk je pro děti možno vnímatelný od hranice 20-22kHz a tyto plašiče se dělají od 28kHz.
Nechci se s vámi hádat, co pociťujete nebo nepociťujete, ale já sám za sebe vím, že ultrazvuk není tak neškodný, nepocititelný a neslyšitelný, jak všichni píšete. Syn rozhodně nemusí být jezevčík, aby to slyšel. Proč asi některým lidem, mezi nimi i mně, vadí tak moc čištění zubů ultrazvukem?
no jo, ale ty kartáčky mají silnější frekvenci než ty odpuzovače. Pochopitelně, to už je slyšitelné a někomu to vadit může. Existují a prodávají se ultrazvukové čističky vzduchu do domácností, a ty jsou taky slyšitelné, ale stále ničemu neškodné. Jen to citlivý člověk může více vnímat a může mu to vadit. Ale to je subjektivní pocit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.