Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je provozní teplota zářivky

Od: svty* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, měl bych takovou otázku. Zajímalo by mě, jaká je provozní teplota 40W trubicové zářivky. Teď se totiž docela rychle ochladilo a mě začala svítit poněkud hůř a tak jakoby blikat, takže abych ji nechtěl nevystavovat zbytečně nízkým teplotám a nesnižovat tak zbytečně její životnost. Děkuji za každou odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zářivka má při jiné než doporučené provozní teplotě nižší světelný tok. Pokles toku je větší při nižších teplotách než při vyšších.

dracek*

a v chladu jí trvá delší dobu než se zahřeje na provozní teplotu ,pokud je krytovaná rosvítí se naplno i když je venku - 30 jenom to déle trvá ,v garážovém přístřešku ji mám asi 18 let a funguje stále :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]