Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrika k pc

Od: xjndkggg odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chci se zeptat mužů zapojit pc, monitor, televizi, HiFi věž, tiskárnu přes prodlužovacku do jedné zásuvky? Eletriku mame v hliniku. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Musím se smát, když se rozhlédnu kolem sebe. Na jedné zásuvce mám 2 PC, 2 tiskárny, 3 monitory, TV, router, switch, NAS, 2x repro, 2x lampička ... nepočítaje další, které se zapínají jen občas. Pár rozdvojek tu je taky, ale hlavně zásuvkové lišty.

I já se popadám za břicho. Přikládám můj rozvod v kuchyni, který je napájený jedním kabelem od jističe. Mj. připojena varná sklokeramická deska, el. trouba, varná konvice, mikrovlnka, TV, kávovar, LED osvětlení kuchyně a občas i něco dalšího. Elektrikáři se sice mohou chytat za hlavu, ale je to poctivě udělané, občas kontroluji teplotu, ale vůbec nic se nehřeje a zatím se mi nestalo, že by vypadl jistič (16A).

09.03.18 12:19
Elektrika k pc
jofa*

Taky přidám ukázku přkladného zapojení na jednu zásuvku (pojistka 16 A) ve zdi. 36 zástrček včetně prodlužovaček, televize a komponentů. Leckdy jde vše najednou. Pravda nejsou to několikasetwatové spotřebiče ale množství je "impozantní" Tak to jen ukázka jako zajímavost.

Elektrika k pc #2

Tak se taky přidám ;). To vpravo sice není prodlužovák, ale ta "osmizásuvka" byla původně jen dvojzásuvka, je pod ní jedna obyčejná krabice.

Elektrika k pc #3

hodnocení

1x

Všechny vyjmenované spotřebiče nemají nijak závratný příkon, takže je můžete samozřejmě připojit do jedné zásuvky přes jeden prodlužovák, pokud jsou zásuvka i prodlužovák dostatečně dimenzované (nejlépe 16 A - pozor na čínské a vietnamské šunty!) a pokud má prodlužovák na konci potřebný počet zásuvek (rozdvojka není vhodná, ale v nouzi lze i tak).

Hliníkové dráty sami o sobě nevadí, vadí jejich časem samovolně se uvolňující spoje ve svorkách, takže je potřeba spoje občas dotáhnout (což je většinou docela problém).

doplněno 09.03.18 08:15:

Tenhle prodlužovák NE!

jabraka*
hodnocení

0x

+Vedení v hliníku je rovnocenné s mědí,jen malé problémy mohou být v zásuvkách.Prodlužovací kabel by neměl připojovat najednou více výkonných spotřebičů.Kabel i koncovky pořizujte s dostatečnou výkonovou rezervou.

JABRAKA

hodnocení

0x
Když to máš k počítači, zkus popřemýšlet o záložním zdroji k počítači.
Mají třeba čtyři zásuvky zálohovaný a čtyři napřímo.
vjgiuhougxkj
09.03.18 21:32
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]