Nejste přihlášen/a.
Musím se smát, když se rozhlédnu kolem sebe. Na jedné zásuvce mám 2 PC, 2 tiskárny, 3 monitory, TV, router, switch, NAS, 2x repro, 2x lampička ... nepočítaje další, které se zapínají jen občas. Pár rozdvojek tu je taky, ale hlavně zásuvkové lišty.
I já se popadám za břicho. Přikládám můj rozvod v kuchyni, který je napájený jedním kabelem od jističe. Mj. připojena varná sklokeramická deska, el. trouba, varná konvice, mikrovlnka, TV, kávovar, LED osvětlení kuchyně a občas i něco dalšího. Elektrikáři se sice mohou chytat za hlavu, ale je to poctivě udělané, občas kontroluji teplotu, ale vůbec nic se nehřeje a zatím se mi nestalo, že by vypadl jistič (16A).
Všechny vyjmenované spotřebiče nemají nijak závratný příkon, takže je můžete samozřejmě připojit do jedné zásuvky přes jeden prodlužovák, pokud jsou zásuvka i prodlužovák dostatečně dimenzované (nejlépe 16 A - pozor na čínské a vietnamské šunty!) a pokud má prodlužovák na konci potřebný počet zásuvek (rozdvojka není vhodná, ale v nouzi lze i tak).
Hliníkové dráty sami o sobě nevadí, vadí jejich časem samovolně se uvolňující spoje ve svorkách, takže je potřeba spoje občas dotáhnout (což je většinou docela problém).
Tenhle prodlužovák NE!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.