Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
marně na webu hledám schéma UPS k počítači Válí se mi tu CyberPower UPS BU600E-FR 360W a APC Back-UPS CS 500I s mrtvými baterkami a rád bych některou z nich využil do obytného přívěsu namísto kombinace nabíječky a měniče zvlášť. Pro ten účel bych ale potřeboval upravit nabíjecí obvod UPSky, aby byl schopný v co nejkratším čase dobít cca 40 - 70Ah baterku zapojenou místo původní 5/7 Ah (s úpravou chlazení trafa a tranzistorů samozřejmě počítám).
Zatím jsem zkoumal jenom ten první typ a tam je nabíjení evidentně řešeno přes to jediné trafo zajištující při výpadku samotnou funkci měniče (při nabíjení je "zapojené naopak"). Usměrnění podle všeho zajišťují předimenzované tranzistory střídače a trafo bude také schopné dodat slušný proud, který ale bude nějak omezený pro tu původní vestavěnou prťavou baterku.Takže potřebuju přijít na to, jak řídící elektronika zjišťuje/řídí/omezuje nabíjecí proud, abych ho mohl buď zvýšit na nějakou konkrétní hodnotu, nebo rovnou na maximum, co dokáže trafo a zůstalo zachované jenom hlídání napětí.
Bez schématu se,. jak se zdá, nikam nepohnu, takže pokud by někdo uměl poradit, byl bych mu moc vděčnej
Díky
Alespoň BP 500I je na ulozto.cz
Pokud se zaregistrujete na elektroda.pl, najdete poměrně hodně schémat různých zařízení...
Hm, tak jsem došel k k asi bohužel definitivnímu závěru, že to nepůjde Ta CyberPover má baterku galvanicky spojenou se sítí, takže by tam byla 50% pravděpodobnost výskytu fáze na kastli přívěsu i auta při připojení na elektriku v kempu (na fázi vlevo se spoléhat nedá).
Back-UPS má sice baterku galvanicky oddělenou (vyměnitelná za chodu), ale k jejímu nabíjení používá místo hlavního trafa jenom prťavej spínanej zdrojík, co nedá ani ampéru
No nic, asi zůstanu u původního zapojení s nabíječkou i měničem zvlášť (využití UPS mi přišlo jenom tak nějak elegantnější), beztak jsem zatím ani jedno z toho nepoužil, protože baterky dobíjím solárem/alternátorem za jízdy a všechny spotřebiče používáme na 12V
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.