Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jestli se dá koupit nový televizor s dlouhou životností, a kdyžtak jaký typ a značku. Nezáleží mi na funkcích, jediné co chci, že to bude hrát. Pro informaci mám dodnes CRT OVP CTV 2542 O a byl jsem spokojen. V podstatě tedy nezáleží ani na tuneru. Váhám, zda ji mám asi za 1700Kč opravit. Zlí jazykové totiž tvrdí, že dnes se nic jiného, než šmejd co zdechne měsíc po záruce nedá koupit, a když do toho dám prachy, nechci za dva roky zas něco řešit. Docela to nechápu, mám doma taky notebook, který běží celý den už řadu let, a s LCD není sebemenší problém. Díky.
Prosím vás, nedejte na tyhle historky o úmrtí pár dní po záruce (proč se tedy dá záruka za poplatek prodloužit, he? Asi se podle konspirátorů v takovém případě montuje "prodlužovací" kurvítko) Váš notebook budiž důkazem. Tím není vyloučeno, že se nemůže pos*at kdykoli cokoli.
Na tuneru záleží rozhodně, pokud chcete přijímat pozemní vysílání.
ernie:
To nejsou historky, to jsou fakta. Úmrtnost teměř všeho něco málo přes dva roky je celkém vysoká
No myslím, oni si to ti lidi nevymýšlí. Pokud je tam šuntovní základní deska za pár kaček, tak si výrobce nechá nějaké rezervní na tyto prodloužené záruky, a těm ostatním už třeba neposkytne nic. Určitě na tom neprodělá. K tomu tuneru, mám i teď set top box za tři stovky, tak to mi žíly netrhá, hlavně aby šel obraz.
@bmbx Čekal jsem, kdy s tím přijdeš Nějaké relevantní statistiky by nebyly nebo to máš z aeronetu?
No to ne, ale znám pár lidí, co jim třeba rok po záruce přístroj neopravili, protože prostě už nebyl díl.
To je docela výhra, protože pak musí vrátit všechny peníze. Mít každý rok nové PC a nic neutratit by se mi líbilo
@mathew záruka je pouze dva roky. Na vyměněný spotřebič se záruka neprodlužuje. Pořád platí datum od nákupu. V tom je taky krásný fígl.
ernie:
mám to z vlastní zkušenosti a ze svého okolí, že všechno vydrží podstatně méně a objevil jsem i pár kurvítek, ale je mi to úplně jedno, prodloužené záruky si nepořizuji, celkově na záruky kašlu
Na tuto otázku se asi nedá jednoduše odpovědět. Mám doma starší LCD Samsung a funguje už minimálně 10 let.
Že něco bude fungovat i po záruce vám nikdo nezaručí, ale v okolí nemám nikoho, komu by odešla TV nějak podezřele brzo. Někteří ji mají zatím 3 roky, někteří 5 let, někteří 7...
Rozhodně si myslím, že se oprava vaší TV (za 1700 Kč) nevyplatí ani náhodou. CRT televizí (i plně funkčních) se lidi už delší dobu prakticky zbavují nebo prodávají maximálně za pár stovek. Za 2000 koupíte použitou LCD televizi.
Tazateli, asi máš několik možností:
- buď si kup novou televizi, ale asi nespoléhej na to, že vydrží tolik, jako ta stará;
- nebo si nech opravit tu starší, pokud s ní máš dobré zkušenosti, sice bude oprava dražší, ale pokud se poštěstí, poběží zase několik let a možná ještě déle, než ta, kterou bys koupil jako novou; (
- pokud jsi spokojený s tou, kterou máš teď, tak se jednoduše podívej na internetu na inzeráty, jestli někdo nemá ten samý typ nový či velmi málo používaný a kup si televizi od něj. Asi za ní nebude chtít tolik, jako za novou. Když budeš mít zase štěstí, vydrží Ti zase tolik, co tahle stará.
ono to není ani s tunerama žádný zázrak, kdysi dávno se uváděla citlivost, ale co pamatuji po převratu tak už ne..takže stejně kupjete zajíce v pytli...další fígl je v seřízení AVC
Proboha nestraš. Asi jsi zaspal. Přijdeš (dnes) do krámu a prodají ti televizi, která kupodivu normálně hraje ty jeden AVC.
jaký smysl má AVC u příjmu digitálního vysílání se stabilním signálem? Citlivost už není taky až tak kritická u digi vysílání.
@ramon řeč je o tom, že pokud vám hraje set top box čína, tak bude hrát i telka z krámu. Ale zauvažoval bych o tom, nechat si ji dovézt z Číny. Tam je to levnější.
Neopravovat a koupit TV novou. Nepřehánět s penězi, koupit nějakou, která vydrží 3-5 let a pak koupit zase novou. O tom to dnes je. Kurvítka fungujou, existujou a v dnešní době jsou stále častější. To že vám vydržela TV 10 let neznamená že vám vydrží i TV nová. Mám doma několik starších notebooků a fungují. Mám tu ale i 3 roky starý HP a stím už je to horší.
Jistě je možno koupit TV v plné výbavě za vysokou částku, ale pokud bude za 10 let fungovat, bude tak morálně opotřebená, že stejně sáhnete po TV nové. Záleží tedy na financích.
A nikdo vám nezaručí jestli vám výrobek vůbec vydrží alespoň ty dva roky. Natož těch 10
@ernie nezměnilo se nic, to ale taky nic nemění na tom, že spotřebič nemusí vydržet ani ty dva roky. Jistě, do 30 dnů opraveno, nebo vyměněno, ale koho to baví něco reklamovat.
@ramon pochopitelně, ale výrobce vydělá a o tom to vše je. Nejsem přívržencem této módy a proto mi nevadí používat starší spotřebiče, pokud nějak fungují. Pokud a jejich oprava je nerentabilní, pak není co řešit. A opravovat TV za třeba 3500Kč je prostě nerentabilní.
Pracoval jsem se spotřebiči na výdej pitné vody. Elektronika řídila relé, které mělo životnost 100 000 sepnutí. V průměru to dělalo dva roky životnosti. A pak buď se poštěstilo a fungovalo dále, nebo byla potřebná nákladná výměna celé elektroniky.
Tak děkuji všem za konzultaci. Já jsem myslel že někdo přijde s tím, že hele todleto jsou držáky, ale bohužel dnes se už nic takového asi nevyskytuje.
Možná tak ještě by pomohla rada, na kterou značku jsou nejdéle díly, tedy je opravitelná, pokud umře.
@ramon Takhle to dnes nefunguje. Na televize díly nejsou (respektive ne že by nebyly, ale oprava se opravdu nevyplatí). To se prostě krám vyhodí a koupí nový. To není jako před třiceti lety vyměnit lampu u tesly.
Dobrý den. No já mám televizi Panasonic 7 let, notebook Acer budu mít v polovině dubna 10 let, věž SONY jsem koupil v roce 1999, gramofon AKAI zároveň s věží. Domácí kino SONY mám 8 let a externí vypalovačku Liteon a tiskárnu Brother jsem kupoval zároveň a mám je 5 let. Jediné co mi po pěti letech odešlo byl smartphone Prestigio a to před 3 týdny, teď mám nové Lenovo. Na tom Prestigiu mě odpadlo zapínací/ vypínací tlačítko což by se jistě dalo opravit, ale Lenovo bylo v akci, tak jsem zvolil nový přístroj. Mohl bych třeba ještě zmínit i mikrovlnku Profesor, kterou mam 17 let, lednici Calex také 17. Vše bez opravy. Takže značku neporadím, protože můžete narazit na kus, který budete mít za 1/ 2roku v záruční opravě.
Já jsem psal, že nejsem žádnej video fanda, takže pokud to hraje, není pro mě nic morálně zastaralé. Jinak co si chci pustit, tak do set top boxu hodím flash. Na ostatní mám PC.
ramon:
to je právě ono, mě osobně naopak příjde, že masochista je ten, co má TV s těmi mnoha nesmyslnými vychytávkami co píše rv
Máme Led Samsung, nevím jak dlouho z doby, kdy se zavádělo první digitální vysílání koupený kolem 16 tisíc a pořád funguje. Youtube a další věci tam mám taky stačí připojit notebook, tablet, mobil... Navíc se ta TV zapne hned a neseká se, protože v ní není žádnej chytrej/blbej android ani nic podobného
Tak jistě. Výrobci používají součástky z Číny, takže spešl šmejdy, případně použijí přímo kurvítka. Debilní unie chce vytvářet jakési kontrolní střediska a defacto výrobky "kontrolovat". Docela nechápu, jak může někdo zvažovat takto krkolomné a debilní řešení, když řešení je tááák jednoduché. Stačí zavést legislativně záruku 10 let a je vymalováno. Konec kurvítek i šmejdů z Čajny. Tímto způsobem vyhraje spotřebitel i kvalitní výrobci, kvalitní západní průmysl a trh v Čičině zkolabuje neb nebudou odběratelé. Bez jakýchkoliv embarg ala Trump a pořešeno během týdne ajnccvaj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.